Economia destaca que la Comunitat ha tancat l’any amb dades positives de creació d’ocupació i reducció de l’atur

València Notícies | Redacció.- El secretari autonòmic d’Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha valorat les últimes dades d’atur de l’any 2017 corresponents al mes de desembre fetes públic pel Ministeri de Treball. Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat ha tancat l’any amb dades positives de creació d’ocupació i reducció de l’atur. Així, segons les xifres, l’atur s’ha reduït un 8% i més de 33.000 valencianes i valencians han abandonat l’atur durant 2017. Enric Nomdedéu.

“La Comunitat ha tancat l’any amb unes xifres d’ocupació positives i esperançadores”, ha indicat el responsable d’Ocupació que, a més, ha ressaltat que el comportament del mercat de treball és “millor a la Comunitat Valenciana que en la resta d’Espanya”. Així, en termes anuals la reducció de la desocupació ha sigut major a la Comunitat Valenciana (-7.94 %) que en la resta d’Espanya (-7,84 %) i segons les dades de la Seguretat Social s’ha tancat l’any amb 67.600 persones ocupats més (0,4% més que en la resta d’Espanya).

Enric Nomdedéu ha recordat els programes engegats pel #NouServef per a estimular la creació d’ocupació en els sectors amb més dificultats d’inserció, com Avalem Joves o Avalem Experiència. “Ens trobem moderadament satisfets perquè pensem que els diferents programes d’estímul posats en marxa pel Servei Valencià d’Ocupació, així com l’entorn d’estabilitat econòmica propiciat pel Consell, han contribuït de forma positiva per a aconseguir aquestes xifres i indiquen que anem en la bona direcció”.

No obstant açò, el director del Servei d’Ocupació ha reconegut que, encara, queda molt per a fer i, en aquest sentit, ha avançat que el pròxim repte per a 2018 és “aprofundir en la modernització i millora del Servei Valencià d’Ocupació, començant també a dibuixar un nou model d’ocupació de qualitat per a enfrontar el futur amb garanties”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.