Educació amplia el termini perquè els ajuntaments presenten la participació en #XarxaLlibres al 19 de novembre

xarxa_llibres_educacion
image-260301

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha ampliat el termini per a presentar les sol·licituds d’adhesió al programa #XarxaLlibres, fins al 19 de novembre. Aquesta ampliació respon a la voluntat de l’administració educativa perquè tots els ajuntaments hi participen i assegurar així la gratuïtat dels llibres de text i materials curriculars per a la totalitat de les famílies valencianes beneficiàries.

La presentació de la sol·licitud de participació dels ajuntaments al programa #XarxaLlibres suposa el primer pas perquè les famílies pugues accedir-ne a l’ajuda que concedeixen la Generalitat Valenciana, les diputacions provincials i els municipis i entitats locals menors a parts iguals (33,33%).

De fet, els ajuntaments tenen un paper fonamental a #XarxaLlibres ja que seran, a partir de l’1 de desembre, els encarregats de recollir els justificants de compra de les famílies i, posteriorment, atorgar els ajuts.

Educació convoca els ajuntaments per a resoldre dubtes sobre els procediments de #XarxaLlibres

Hui 425 municipis ja s’havien adherit a #XarxaLlibres, d’ells 224 de la província de València, 99 d’Alacant i de Castelló, 102.

Aquest matí s’ha convocat els representants dels ajuntaments i entitats locals menors valencians a una reunió informativa en la Conselleria d’Educació. Han assistit 231 consistoris, 42 de la província d’Alacant, 23 de la província de Castelló i 166 de la pronvícia de València, a més d’una representació de la Federació de Municipis i Provínices, als quals se’ls ha informat dels detalls del programa i de la gestió administrativa telemàtica.

Durant el transcurs de la trobada el secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, ha comunicat l’ampliació del període de sol·licitud dels municipis per participar a #XarxaLlibres fins el 19 de novembre.

A més, s’ha anunciat que, enguany, excepcionalment s’acceptaran els quadernets fungibles i materials per treballar sobre ells; així com els libres digitals que tenen llicència per a un any. Aquesta mesura pretén cobrir la despesa d’aquelles famílies que ja l’havien fet la compra de materials abans de la publicació de l’Ordre.

Pel que fa als pagaments de les diputacions, els tres ens provincials han acordat un model únic per tal de poder accedir a la informació dels alumnes beneficiaris i facilitar-ne el pagament als ajuntaments.

A la reunió s’ha parlat sobre el procés de recepció dels justificants de pagament de les famílies i la coordinació entre els ajuntaments i les AMPEs.

La coordinació entre la Conselleria d’Educació i les corporacions locals es farà preferiblement, un cop resolta l’adhesió al programa #XarxaLlibres, a través de correu electrònic i dels telèfons habilitats al respecte.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.