Educació optimitza el funcionament i la qualitat educativa de les EOI amb un decret que les regula

– L’esborrany de decret que regula les Escoles Oficials d’Idiomes valencians contempla la creació d’una EOI virtual i l’optimització en l’organització i funcionament dels centres d’ensenyament d’idiomes

Hui s’ha presentat en Mesa sectorial d’Educació el projecte de Decret pel qual s’estableix el reglament orgànic de funcionament de les Escoles Oficials d’Idiomes valencianes. Aquesta regulació té per objectiu optimitzar el funcionament i la qualitat educativa dels centres d’ensenyaments de llengües al territori valencià.

Segons el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano: “la Conselleria està posant ordre en tots els sentits a la concepció i funcionament de les Escoles Oficials d’Idiomes amb mesures com la distribució de places allà on calen, més professorat, professorat millor format, preparació de proves seguint els estàndards europeus, oferta de nous idiomes – euskar, neerlandés, japonés i romanés- , matrícula online per evitar les cues infernals del passat, reforç de l’expressió oral, cursos monogràfics i cursos específics… A tot açò se suma el Decret d’Escoles Oficials d’Idiomes que ara presentem en Mesa de negociació i que té com a objectiu optimitzar el funcionament dels centres”.

Cal recordar que a les comarques valencianes es compta amb 17 EOI, a les quals cal sumar 45 aularis distribuïts en localitats properes a cada seu i que actualment s’imparteixen 15 llengües: alemany, anglés, àrab, espanyol per a estrangers, èuscar, francés, grec, italià, japonés, neerlandés, portugués, romanés, rus, valencià i xinés.

Actualment hi ha 63.000 alumnes matriculats en totes les Escoles Oficials d’Idiomes. A això cal afegir els alumnes que es presenten per lliure a l’examen de certificació de llengües, uns 13.000 alumnes aproximadament.

El projecte de Decret inclou novetats destacades. Introdueix, en primer lloc, tots els aspectes d’organització i d’autonomia pedagògica dels centres que contempla la llei orgànica 2/2006, que per primera vegada inclou els ensenyaments d’idiomes en la regulació de l’ensenyament general. En segon lloc, reconeix l’existència de seccions d’Escoles Oficials d’Idiomes, que no venien regulades en cap normativa autonòmica, i crea la figura de coordinador de secció. En tercer lloc, obre la possibilitat a la creació d’una Escola Oficial d’Idiomes Virtual per tal de donar cabuda a la gran demanda social de formació en llengües. Finalment, contempla comissions de treball no existents fins ara en la normativa, com la comissió de la mediateca del centre.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.