Educació proposa als sindicats un acord per a la millora de la cobertura de vacants i de les substitucions del personal docent

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, s’ha reunit hui amb els sindicats de l’ensenyament per posar sobre la taula una proposta d’acord per a la millora de la cobertura de vacants i de les substitucions del personal docent.

A part de mesures que ja s’han activat, com ha estat obrir les borses de treball dues dies a la setmana – dimecres i divendres -, la proposta d’Educació planteja una sèrie de propostes que donen solució efectiva a la problemàtica.

«La nostra intenció és assegurar que el professorat substitut arribe abans o màxim en 10 dies als llocs vacants. És necessari un ampli Acord de Substitucions, ja que els beneficiaris directes són els xiquets, les xiquetes i els joves que estudien a les escoles i als instituts. Hem de garantir el seu dret a l’ensenyament i evitar els retards en les substitucions per un Decret estatal de retallades que considerem perjudicial», ha comentat el conseller Vicent Marzà.

A la proposta d’acord es contempla que es puga autoritzar la substitució del professor o de la professora absent abans de deu dies lectius des que es produïx la causa que genera la necessitat de la substitució, sempre que quede acreditat, per mitjà d’un informe del director o de la directora del centre educatiu, que l’absència no es pot cobrir amb els recursos propis del centre sense perjudicar greument el dret a l’educació dels alumnes i de les alumnes. Fins ara el Decret estatal 14/2012 impedix que es puga activar el tràmit de substitució fins que no passen 10 dies.

Així mateix, la proposta d’acord explicita la necessitat que les borses es troben ben dotades i que el personal que es trobe actiu en les mateixes estiga preparat per a ocupar els llocs oferits sense impediment i a la major brevetat.

En el cas d’adjudicacions de vacants i substitucions de difícil cobertura, és a dir, aquells que no hagen sigut triats per cap aspirant i per tant han quedat sense adjudicar en els procediments d’adjudicació contínua o que queden vacants després de l’adjudicació per haver renunciat els adjudicataris i les adjudicatàries, Educació proposa que puguen optar totes aquelles persones que estiguen interessades i que complisquen els requisits establits en la convocatòria, sempre que no es troben prestant servicis en l’àmbit de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

«Esperem que l’Acord de Substitucions definitiu se signe el més aviat possible a fi d’agilitzar aquest procés i que puguem resoldre en el mínim temps possible la cobertura de llocs de treball per tal de garantir el dret a l’educació de l’alumnat valencià», ha explicitat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.