Educació regularitzarà la situació del professorat tècnic d’FP i d’ensenyaments esportius de règim especial

Los colegios municipales perdieron el 20 por ciento del profesorado en los últimos ocho años
image-307808
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat hui davant la Mesa Tècnica d’Educació el projecte d’ordre que permetrà regularitzar la situació dels professors tècnics d’FP. L’ordre determina els centres que proporcionaran la titulació exigida pel Ministeri d’Educació i que els capacitarà de manera oficial per a impartir la docència en la Formació Professional i en els ensenyaments esportius de règim especial.

Aquesta situació té el seu origen en la Llei Orgànica d’Educació de 2006 i normatives posteriors, que exigeixen als docents de la Formació Professional estar en possessió de la mateixa formació exigida per a impartir docència a Secundària o Batxillerat. Aquest requisit el complien els professors d’FP amb formació universitària, no així el col·lectiu de professorat tècnic d’algunes especialitats que disposen d’una titulació equivalent a efectes de docència, però que no és universitària i, per tant, no els permet accedir al màster de Secundària exigit per la legislació vigent i que han de cursar una formació equivalent.

Marina Sánchez Costas, directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, ha declarat que “es tracta d’una situació que s’arrossega des de fa temps i que ara hem solucionat proporcionant a aquest col·lectiu la possibilitat d’obtindre la certificació que necessiten. D’aquesta manera assegurem el funcionament dels serveis públics i l’accés a la funció pública docent”.

Amb l’ordre presentada hui a la Mesa Tècnica d’Educació, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport determina, a la Comunitat Valenciana, les institucions educatives que poden oferir els estudis conduents a l’obtenció de la certificació oficial que acredite estar en possessió de la formació equivalent a la formació pedagògica i didàctica exigida, de manera que es proporciona una eixida legal per tal de regularitzar la situació dels professors tècnics d’FP i d’ensenyaments esportius de règim especial.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.