El 98% dels conductors valencians respecta la velocitat, i el 93% no beu alcohol al volant

Valencia Notícies | Redacció.- La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha felicitat hui a les conductores i conductors valencians pel seu “comportament cívic” al volant, després de conéixer-se els resultats de la campanya efectuada per la Policia Local “5 sentits, 0 accidents”, que s’ha dut a terme en els últims 3 mesos.

Les conclusions de l’anàlisi assenyalen, tal com ha donat a conéixer la regidora, que el 98% de les persones que conduïxen en la ciutat respecta els límits de velocitat establits, i el 93% no consumix alcohol quan està al volant”. La campanya tira també uns resultats positius respecte a la utilització del telèfon mòbil i respecte a l’aparcament en el carril-bus.Cartel de la campaña.

Per això, ha assegurat Menguzzato, cal felicitar les valencianes i els valencians “pel seu comportament cívic”. Segons la regidora, estes xifres servixen “per a trencar el discurs en negatiu sobre l’actitud de les i els conductors i posar en valor com a poc a poc s’estan interioritzant les normes de conducta al volant”.

Com es recordarà, la campanya “Al volant, els cinc sentits” va arrancar el passat 15 de desembre, amb el suport de l’associació ‘Stop’ Accidents. En estos quasi 3 mesos de desenvolupament s’ha impulsat amb l’etiqueta de xarxes #CincSentitsZeroAccidents, i s’ha reforçat la supervisió per part dels agents de la Policia Local en els carrers per mitjà de 4 tipus de controls: velocitat, alcohol i drogues, ús de mòbils i aparcaments en zones reservades a l’EMT. Els controls d’alcohol i drogues i velocitat s’han dut a terme de manera especial en els punts i hores en què es té constància d’una major sinistralitat per estes causes, especialment els caps de setmana en horaris nocturns.

A través dels radars públics s’ha controlat a 357.137 vehicles, dels que 7.331 han sigut sancionats per excés de velocitat (el 2%), mentres que les denúncies per consum d’alcohol han sigut 271 d’un total de 3.720 proves realitzades (és a dir, un 7%). En el cas dels mòbils, ha explicat la regidora, no és tan senzill establir percentatges, donada la dificultat de comprovar l’ús inadequat en molts casos. S’ha controlat a 47.636 conductors, i s’han imposat 782 denúncies. En la majoria dels casos, ha assenyalat Menguzzato, s’ha realitzat una labor de pedagogia recordant les persones al volant que no està permés l’ús del mòbil, ni tan sols quan el semàfor està tancat als vehicles.

Paregut és el cas dels vehicles detectats en el carril-bus, atés que moltes vegades es tracta de parades esporàdiques amb el conductor o conductora en el seu interior, esperant alguna cosa o a algú. També en este cas s’ha reforçat la informació a la ciutadania sobre la prohibició i el perill de fer ús indegut d’este carril reservat al transport públic. En total, s’han controlat 18.201 vehicles, i s’han imposat 5.324 denúncies.

Anaïs Menguzzato ha felicitat la Policia Local per la seua labor en estos tres mesos, i ha recordat que este els controls de velocitat, i la resta de controls, es continuen efectuant de manera sistemàtica. De fet, la Policia Local informa través de diversos mitjans sobre la localització cada dia del radar mòbil.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.