El Ayuntamiento de Xàbia ha abierto el primer parque para perros del municipio en la zona de Pou de Moro, junto al río Gorgos. Se trata de una gran área verde de 3.700 metros cuadrados dotada con papeleras, expendedores de bolsitas para recoger los excrementos de los canes y mobiliario como bancos para que los paseadores puedan descansar o leer mientras sus mascotas corren, juegan o hacen ejercicio.
El recinto, rodeado con un vallado por seguridad, tiene zonas de sombra con árboles y próximamente se mejorará plantando nuevos y con la instalación de juegos para los perros. Este diseño se hará siguiendo los consejos de protectoras como Rama o Apasa, con las que el Ayuntamiento mantiene contacto directo. Hoy el alcalde, José Chulvi, ha visitado el lugar junto a las concejalas de Medio Ambiente, Doris Courcelles, y Servicios, Kika Mata. Los responsables municipales han anunciado la apertura oficial del parque y han pedido a los usuarios que lo disfruten con responsabilidad, acatando las normas básicas y siendo conscientes de que son responsables de que su perro no causa mal alguno a otros animales o personas.
Y es que el nuevo espacio tiene una serie de pautas para su buen uso, que pasan por la obligación (legal y moral) de recoger los excrementos de su mascota, usar la correa para salir y entrar del lugar y llevar a los perros convenientemente identificados y vacunados. Entre las prohibiciones está maltratar a los animales y llevarlos a este espacio de convivencia cuando estén enfermos, en celo o tengan problemas de agresividad.
También se prohíbe la entrada a niños pequeños para evitar accidentes con los perros más grandes. A los que hagan caso omiso de estas normas de forma reincidente se les podrá prohibir la entrada.
Este parque se suma a los cinco pipicans ya abiertos y refuerza las dotaciones públicas de Xàbia pensadas para que la convivencia entre personas y las mascotas sea más cívica y genere menos problemas, sobre todo los más comunes que están relacionados con la presencia de excrementos en las vías públicas.
L’Ajuntament de Xàbia obri un gran parc per a gossos al costat del riu Gorgos
Xàbia. Dimecres, 26 d’agost de 2015. L’Ajuntament de Xàbia ha obert el primer parc per a gossos del municipi en la zona de Pou de Moro, al costat del riu Gorgos. Es tracta d’una gran àrea verda de 3.700 metres quadrats dotada amb papereres, expenedors de borses per a arreplegar els excrements dels cans i mobiliari com a bancs perquè les persones puguen descansar o llegir mentre les seues mascotes corren, juguen o fan exercici.
El recinte, envoltat amb un clos per seguretat, té zones d’ombra amb arbres i pròximament es millorarà plantant-ne de nous i amb la instal•lació de jocs per als gossos. Aquest disseny es farà seguint els consells de protectores com Rama o Apasa, amb les quals l’Ajuntament manté contacte directe. Avui l’alcalde, José Chulvi, ha visitat el lloc al costat de les regidores de Medi ambient, Doris Courcelles, i Serveis, Kika Mata. Els responsables municipals han anunciat l’obertura oficial del parc i han demanat als usuaris que ho gaudisquen amb responsabilitat, acatant les normes bàsiques i sent conscients que són responsables que el seu gos no causa malament algun a altres animals o persones.
I és que el nou espai té una sèrie de pautes per al seu bon ús, que passen per l’obligació (legal i moral) d’arreplegar els excrements de la seua mascota, usar la corretja per a eixir i entrar del lloc i portar als gossos convenientment identificats i vacunats. Entre les prohibicions està maltractar als animals i portar-los a aquest espai de convivència quan estiguen malalts, en zel o tinguen problemes d’agressivitat.
També es prohibeix l’entrada a xiquets xicotets per a evitar accidents amb els gossos més grans. Als quals facen cas omís d’aquestes normes de forma reincident se’ls podrà prohibir l’entrada.
Aquest parc se suma als cinc pipicans ja oberts i reforça les dotacions públiques de Xàbia pensades perquè la convivència entre persones i les mascotes siga més cívica i genere menys problemes, sobretot els més comuns que estan relacionats amb la presència d’excrements en les vies públiques.