El Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana inicia la ‘Setmana Artesana’ amb tallers demostratius i exposicions

setmanaartesana

El Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha organitzat la ‘Setmana Artesana’ del 13 al 16 de desembre. La mostra acull més de 50 tallers d’artesania en viu i exposicions gratuïtes al Centre d’Artesania.

Durant quatre jornades, el Centre d’Artesania mostra el treball de les artesanes i artesans valencians, amb més de 50 tallers demostratius i participatius impartits pels mateixos professionals. Els i les visitants poden gaudir de tallers d’elaboració de teixits, tallers gastronòmics, de realització de ‘socarrats’, de bijuteria i d’enquadernació, entre d’altres. La Universitat Politècnica de València també col·labora enguany amb la cita mitjançant l’organització de tallers infantils.

La mostra és una oportunitat per a difondre el valor afegit que tenen els productes artesans. Els tallers d’artesania en viu són una forma de conscienciar del treball i la dedicació que hi ha darrere de cada producte fet a mà.

Amb motiu del Nadal, l’organisme d’artesania també exposa el betlem compost per més de 60 figures realitzades mitjançant les tècniques artesanals de la tradició betlemista valenciana. Les figures, totes elles exclusives i úniques, estan creades per l’artesà valencià Enrique Villagrasa. Els personatges estan emmarcats en una escenografia realitzada amb la col·laboració de l’Associació de Betlemistes de València.

Els actes es celebren en el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana ubicat al carrer Hospital, 7, de València (accés plaça de vianants MuVIM). Els tallers es realitzaran en horari de matí, de 10.00 a 14.00 hores i en horari de vesprada de 16.00 a 20.00 hores.

Premis Artesania Comunitat Valenciana 2018

El dijous 13 es fa l’acte d’entrega dels Premis Artesania Comunitat Valenciana, 2018 i, a continuació, s’inaugura l’exposició ‘Premis Comunitat Valenciana’ i el pessebre artesà ‘Cavalcada de Reis’.

Aquests premis, convocats de forma anual pel Centre d’Artesania, tenen com a objectiu fomentar la creació artesana, la innovació, el compromís amb el desenvolupament sostenible i l’adaptació al mercat. Els guardons són també un reconeixement social i empresarial a les artesanes i artesans i a les seues empreses.

Així, el Centre d’Artesania de la CV reparteix els premis en les modalitats ‘Tradició Artesana’, ‘Artesania d’Avantguarda’, ‘Producte Alimentari Artesà Tradicional’, ‘Producte Alimentari Artesà Innovador’ i ‘Dona Artesana’.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.