El centre de València s’omplirà de so, llum i color amb el Correfoc

El Péndulo | Redacció.- La Gran Fira de València tanca el cicle d’actes pirotècnics amb el Correfoc del pròxim divendres 29, a partir de les 23:00 hores. L’espectacle de focs omplirà de so, llum i color el centre de la ciutat. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat algunes recomanacions que, per prudència, han de seguir tant els espectadors com els participants en una celebració festiva de carrer amb motiu de la qual es tallarà la circulació del carrer de Russafa, des de la Gran Via del Marquès del Túria, a partir de les 21.00 hores, i del carrer de Colón, a partir de les 22.30 hores.

El Correfoc, que tindrà lloc divendres que ve, 29, a partir de les 23:00 hores, és l’acte amb el qual conlou un cicle d’espectacles pirotècnics de la Gran Fira que ha inclòs cinc propostes diferents. El recorregut començarà en el carrer de Colón i acabarà en la plaça de la Porta de la Mar, recorregut habitual de la cavalcada del foc que se celebra en falles.

El Correfoc tendrá lugar el próximo viernes 29 a partir de las 23.00 horas.
image-408716

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que “en esta fira, on la pólvora és un dels elements centrals, les colles valencianes participants amb els seus dimonis i bèsties del foc faran bullir el carrer de Colón”.

“És un acte diferent, en el qual el públic pot participar no solament com a espectador sinó també de manera activa, corrent i acompanyant els dimonis en les seues danses davall un conjunt d’espurnes i foc”, ha afegit Fuset.

Fuset ha descatat que és “una festa en la qual volem demanar a la gent que extreme les precaucions, encara que els elements pirotècnics utilitzats estan catalogats com no perillosos”. Per açò, ha comentat algunes recomanacions que han de tindre, tant els participants, com els espectadors.

Alguns dels consells per als participants són: portar roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs; portar gorra o capell per a cobrir el cap, i en el cas de tindre el pèl llarg, portar-lo arreplegat; protegir-se els ulls; portar un calçat que cobrisca el peu; respectar les figures del foc; no portar productes pirotècnics particulars; seguir les indicacions de la Policia Local i Protecció Civil; i en el cas de cremada, acudir al punt d’assistència sanitària que estarà situat en el carrer del Justícia.

Per la seua banda, les recomanacions per als espectadors són: evitar roba amb components sintètics; no pujar els xiquets als muscles; no llançar objectes ni aigua als components de l’espectacle; i no tirar aigua en el cas de caure una espurna en una peça de roba de material sintètic.

Les colles participants en el Correfoc són Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, Colla de Dimonis Botafocs de Castelló, Xeke Guay Correfocs de Fontanars dels Alforins, Interpenyes de Paterna i Dimonis de Massalfassar.

Interrupcions en el trànsit

El Centre de Gestió de Trànsit insistix que els ciutadans han de tindre en compte que este divendres, 29 de juliol, i amb motiu del Correfoc, es tallarà la circulació del carrer de Russafa, des de la Gran Via del Marqués del Túria, a partir de les 21:00 hores, i el carrer de Colón, a partir de les 22:30 hores de la nit.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.