El Centre Ocupacional de la Diputació s’integra en la Xarxa de la Generalitat

València Notícies | Redacció.– Amb data de 7 de març de 2017, s’ha emès una resolució de la Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercè Martínez, per la qual es reconeix el Centre Ocupacional-Escola per a persones amb diversitat funcional, de la Diputació Provincial de València, com a centre integrat en la Xarxa Pública de serveis del Sistema Valencià per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència (SAAD), en atenció a les prestacions i serveis que presta.

Una vegada inclòs el centre en l’esmentada Xarxa, el següent pas a donar és permetre la possibilitat que puguen derivar-se persones usuàries de la llista d’espera de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives; per això, ambdues administracions estan treballant en un acord d’intencions que regule el règim d’accés a places públiques del CO-Escola.

Per a la diputada d’Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, “amb aquesta integració es posa fi a una situació anòmala, donat que totes les persones usuàries havien sigut valorades i el 63% del total tenia assignat el Centre Ocupacional-Escola de la Diputació en el seu Programa Individual d’Assistència, a pesar que no es trobava inclòs en la Xarxa de Serveis del Sistema per a l’Autonomia i la Dependència”.

“A més a més, amb l’acord d’intencions entre la corporació provincial i la Conselleria garantirem la cobertura del 100% de les places públiques” ha prosseguit Pérez Garijo. “No tenia cap sentit que nosaltres no poguérem cobrir les places, mentre la Conselleria té llista d’espera”, ha conclòs.

El CO-Escola, situat al Complex Educatiu Misericòrdia, es troba inscrit en el registre d’Entitats, Centres i Serveis d’Acció Social de la Comunitat Valenciana, tenint l’autorització de Centre ocupacional per a persones amb discapacitat des del 26 d’abril de 1994, i entre els seus objectius fonamentals es troba proporcionar integració sociolaboral i ocupació terapèutica, ajust personal i promoció de l’autonomia personal a persones amb diversitat funcional.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.