El Consell adjudica quatre habitatges a famílies en risc d’exclusió social i treballa en la rehabilitació d’altres vuit a Castelló

161103-reunion-con-directora-eige-1

Amparo Marco, Ali Brancal i José Luis López es reuneixen amb la directora general dEIGE per a analitzar la situació del parc públic d’habitatges en el municipi

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, al costat de la vicealcaldessa i regidora d’Habitatge, Ali Brancal, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, s’han reunit avui amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, per a valorar la situació actual del parc públic d’habitatges en el municipi.

Després de la trobada, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha adjudicat en règim de lloguer social quatre habitatges del parc públic de la Generalitat a Castelló de la Plana a sengles famílies que es troben en risc d’exclusió social, després d’haver procedit a la seua reparació. A més, Beunza ha explicat que lEIGE treballa en la reparació d’altres vuit habitatges per a cedir-les com més prompte millor.

La directora general dEIGE ha informat que la reforma dels habitatges avui adjudicats han suposat una inversió propera als 40.000 euros, donat el deficient estat en què es trobaven. De la mateixa manera, des de la Conselleria es continua treballant en la reparació d’altres vuit habitatges públiques, amb un cost de 69.391 euros. Totes elles ja estan adjudicades, a l’espera de la finalització de les obres.


Des del Consell s’està realitzant un gran esforç inversor per a millorar la situació del parc públic d’habitatges de la Comunitat. En el cas de Castelló de la Plana, des de juliol de 2015 s’han invertit 163.000 euros en actuacions de millora i reparacions d’habitatges públics i s’han adjudicat cinc habitatges a famílies amb major necessitat social.

Helena Beunza ha explicat que des del Consell s’estan impulsant mesurades per a reduir les grans desigualtats que afecten als ciutadans, especialment en l’àmbit de l’habitatge. Tot açò amb l’objectiu d’atendre als col·lectius amb majors manques socials i evitar la seua exclusió en la societat.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït a lEIGE l’esforç que està realitzant per a millorar i ampliar l’oferta d’habitatge social en la nostra ciutat. “L’important és posar a la disposició de la ciutadania el major nombre d’habitatges possible” ha explicat Marco qui ha afegit que “en una situació de crisi com l’actual, en la qual nombroses famílies no poden permetre’s un habitatge digne, encara que treballen, és inacceptable que els governs anteriors hagen tingut desenes d’habitatges socials tancats i en mal estat” ha afegit l’alcaldessa.

Finalment, Marco ha destacat que “per al Govern Local és una prioritat absoluta millorar l’accés a l’habitatge de tots els veïns i veïnes i ha recordat algunes de les mesures que s’han engegat en l’últim any per a frenar els desnonaments, així com la creació de l’Oficina de l’Habitatge, la rehabilitació d’habitatges socials de titularitat municipal o la inversió de més de 750.000 euros en lloguers socials.


Àrea de Regeneració Urbana

Un altre dels temes tractats ha sigut l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) prevista en el grup Sant Lorenzo, amb una inversió de 681.200 euros. Beunza ha comentat que la Conselleria ja té en fase de contractació la redacció del projecte d’un ARRU i espera que durant 2017 s’executen la meitat de les obres programades. El desenvolupament del ARRU integrarà diferents obres que van des de la reparació d’habitatges fins a l’adequació de vestíbuls i elements comuns, modernització d’ascensors, adequació a la normativa d’instal·lacions elèctriques i d’aigua, millores en accessibilitat i enllumenat, i reestructuració i adequació dels espais públics.

El ARRU es complementarà amb un Pla d’Intervenció Integral Sostenible que es desenvolupa conjuntament entre la Conselleria i els Serveis Socials de l’Ajuntament. L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels seus veïns mitjançant la normalització d’aquests grups d’habitatges públics, en una acció que perdure en el temps.

Així mateix, en la reunió també s’han analitzat possibles col·laboracions entre les administracions per a facilitar l’accés a l’habitatge en el municipi de Castelló de la Plana.

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.