El Consell aprova el decret llei que regula l’aplicació del plurilingüisme en els centres educatius

València Notícies | Redacció.– El Consell ha aprovat el decret llei pel qual s’adopten les mesures urgents per a l’aplicació, durant el curs 2017-2018, dels projectes lingüístics del centre.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha remarcat que aquest decrete llei garanteix que el curs comence “amb total normalitat”, tal com el Govern valencià va assegurar abans de l’estiu a pares i mares i sistema educatiu perquè “estigueren tranquils”.

Oltra ha assegurat també que el Consell garanteix als pares i mares dels xiquets i xiquetes de tres anys, “el 5% de la població escolar”, ha recordat, que els seus fills i filles “puguen començar el curs amb les condicions que van escollir a l’hora de formalitzar la matrícula, procés que depèn del decret d’admissió”.

1

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha intervingut al costat de la vicepresidenta en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que el decret llei “pretén donar seguretat a l’inici de curs, posant en el centre el que cal posar: les famílies, els alumnes i el professorat, deixant de costat les lluites i *triquiñuelas partidistes”.

Referent a açò, Marzà ha insistit que “l’objectiu d’aquest Govern és que els xiquets i xiquetes aprenguen el valencià, el castellà i l’anglès de forma eficient i, per tant, el plurilingüisme real es manté ferm en est decrete llei”.

El titular d’Educació ha posat l’accent que que aquest decrete llei serveix per a deixar de costat “a aquells que han estat intentant posar por en el cos, fins i tot a mestres i professors, als quals sempre hem dit que estigueren tranquils, que hi hauria una solució ferma, legal i clara i una resposta a totes les seues necessitats, posant en el centre als xiquets i xiquetes, que són les que ens preocupen”.

“En contra d’aquells que han estat generant una situació d’incertesa, el 95% dels alumnes, compresos entre els 4 anys i la fi de la seua escolaritat, continuaran fent el que estaven fent l’any passat i, per tant, les famílies no tindran cap tipus de dificultat. Tampoc la tindran els que havien matriculat als seus xiquets i xiquetes per primera vegada i, per tant, comencen el curs amb tres anys”, ha explicat el conseller

La Generalitat exercirà l’acció popular en un presumpte cas de violència masclista

D’altra banda, el Consell ha autoritzat a l’Advocacia General de la Generalitat a exercir l’acció popular en un cas d’agressió masclista amb resultat de mort.

Es tracta d’Irina, de nacionalitat russa, que va morir el passat 16 de juliol presumptament com a conseqüència de les ferides infringides per la seua parella.

La vicepresidenta ha recordat que, en el que va d’any, un total de 37 dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles a Espanya, quatre d’elles a la Comunitat Valenciana: Margaret, Gloria Amparo, María Dolores i Irina.

Oltra ha insistit que aquesta societat “estem al costat de les víctimes i enfront dels agressors”, als quals “diem ben alt i ben clar que no tenen lloc en la nostra societat”.

Durant la seua intervenció en la roda de premsa, la vicepresidenta ha avançat que “s’estan concretant els últims detalls del Pacte valencià contra la Violència de Gènere”, de manera que en l’última reunió, que tindrà lloc el 7 de setembre, s’aprovarà un document que serà signat en un acte institucional el 18 de setembre.

Ampliació de capital social de CACSA

Entre un altre ordre de coses, el Consell també ha autoritzat la subscripció d’accions per a l’ampliació de capital de la Ciutat de les Arts i les Ciències SA (CACSA), per valor de 19 milions d’euros.

Segons ha explicat Oltra, la Generalitat, “soci únic de la mercantil, subscriurà la totalitat de les accions emeses i el desemborsament es realitzarà per mitjà d’aportacions en efectiu”.

La vicepresidenta ha volgut posar l’èmfasi en què la gestió del Govern anterior “ens ha costat als valencians 19 milions d’euros, als quals cal afegir els 27 milions de l’ampliació de capital de 2017 i els 40 que es van desemborsar en 2015. En total, 86 milions de ruïna en diferit”

Aquestes situacions fan que “el Govern del Botànic hàgem d’arreglar” la gestió anterior, “en comptes de gestionar”, ha insistit Oltra, qui ha remarcat que, amb aqueixos diners, “podríem millorar, i molt, la vida de les persones, la sanitat, l’educació, els serveis socials”.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.