El Consell ciutadà de medi ambient crea hui la primera comissió de treball

0326 plantes carril Blasco IbañezAmb l’encàrrec d’estudiar la nova gestión de la jardineria pública a València

Hui se sumen oficialment al nou Consell Municipal de Medi Ambient les entitats Ecologistes en Acció, Acció Ecologista Agró, SEO Birdlife i Unió de Consumidors de València. Conjuntament amb l’Ajuntament, crearan la primera comissió de treball d’este òrgan que està dedicada a l’estudi de la Nova Gestió de la Jardineria Pública de València.

D’esta manera, es dóna compliment a l’acord que es va aprovar per unanimitat el passat 26 de gener de 2017 en sessió plenària de l’Ajuntament. La nova comissió de treball tindrà com a funció elaborar informes, propostes i realitzar aquelles activitats que es consideren convenients per a l’estudi de la nova gestió de la jardineria pública a la ciutat.

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano ha destacat el treball del Govern Municipal “per obrir a la participació d’associacions locals, organitzacions ecologistes, partits polítics o altres organismes públics la protecció i defensa del medi ambient”.

PLANTACIÓ ECOLÒGICA AL CARRIL-BICI DE BLASCO IBÁÑEZ

L’Ajuntament va instal•lar al seu dia una nova plantació ecològica d’herbàcies a un dels costats del carril bici que circula per l’avinguda de Blasco Ibáñez. Tal como ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, “ara se’n veuen els resultats: adornem este espai fent ús d’una jardineria urbana ecològica i donem resposta a les queixes dels usuaris i usuàries d’esta via que mostraven el seu malestar per les continues invasions de branques i troncs de l’anterior plantació”.

Soriano ha subratllat que “per tal de contribuir a crear una ciutat més sostenible és primordial l’aplicació de principis de sostenibilitat en la gestió i manteniment dels espais verds, en la mesura que la jardineria és una activitat que consumeix recursos, genera residus i pot tindre una incidència ambiental negativa sobre l’ecosistema urbà”. “Per això, és molt important crear estes zones de vegetació espontània i és molt positiu crear o preservar extensions de terreny cobertes amb plantes herbàcies silvestres diferents de les gespes convencionals. Estes proporcionen recer, tranquil•litat i aliment a nombroses espècies d’insectes i aus positives per a la biodiversitat de la ciutat”, ha afegit la regidora.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.