BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El Consell convocarà ajudes per 1,2 milions d’euros per a armadors i pescadors afectats per veda temporal en 2016

27/07/2016

Ayudas_Pesca_Vedas32_(1) (1)
image-408559

El Consell convocarà en breu les ajudes als armadors i pescadors de barcos pesquers amb port base a la Comunitat Valenciana afectats per la paralització temporal de l’activitat en 2016, que tindran una dotació de 1.229.000 euros per al present exercici.

L’orde de bases per a la concessió de les ajudes està a punt per a la seua imminent publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. En la seua reunió de dijous passat, la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián va anunciar a les confraries de pescadors de la província de Castelló la ràpida publicació de les ajudes.

“Tal i com anunciarem a Castelló, hem agilitzat la seua tramitació perquè som conscients de les necessitats del sector i de la seua col·laboració en el manteniment de les pesqueries”, ha assenyalat la consellera. “És la primera d’una sèrie d’ordes necessàries perquè arriben les ajudes al sector del fons marítim pesquer en els pròxims mesos”, ha afegit, com son les ajudes a grups d’acció local de pesca, a la modernització del sector, a la transformació o a la pesca i aqüicultura sostenible

Es tracta d’una mesura de competitivitat i de viabilitat de les empreses pesqueres regulada en el Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) i finançada entre la Unió Europea i el Ministeri d’Agricultura. En la Comunitat Valenciana hi ha 217 armadors de pesca d’arrossegament de fons i 35 armadors de cércol, als que s’orienta esta mesura, així com a centenars de pescadors.

Les parades biològiques interrupció temporal de l’activitat pesquera per a facilitar el descans dels caladors i la seua regeneració.

Les vedes de la flota pesquera de la Comunitat, junt a d’altres mesures ha permés que la capacitat extractiva dels nostres caladors genere en 2015 un total de 22.129,6 tones, la qual cosa suposa un valor en primera venda de 85,6 milions d’euros.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.