El Consell destinarà 250.000 euros a la Fundació FULL per a fomentar la lectura

Many lecture chairs arranged neatly in empty classroom.
image-429322

Many lecture chairs arranged neatly in empty classroom.

El Consell ha acordat aprovar el conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i la Fundació FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), per a la realització d’activitats de foment del llibre i la lectura.

Aquest conveni es correspon amb un dels d’actuació del Pla Estratègic Cultural ‘Fes Cultura’, que té per objectiu incrementar en 200.000 els lectors valencians fins a 2020, entre d’altres, per a igualar-se a la mitjana espanyola.

Per a això, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport destinarà un import total de 250.000 euros, que estarà dirigit a articular actuacions que augmenten els hàbits de lectura i n’hi faciliten l’accés, a més d’enfortir totes les accions relacionades amb la promoció del llibre i l’ús del valencià.

Entre les activitats subvencionades destaquen els programes de clubs de lectura, d’exposicions, els desenvolupats en la web i xarxes socials, els relacionats amb rutes literàries, les fires del llibre i els circuits d’autors o el programa ‘de Viva Veu’, que inclou la convocatòria anual del “Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta de la Comunitat Valenciana”, dirigit a l’alumnat d’Educació Primària i Secundària i que es realitza en cooperació amb diferents ajuntaments.

També es donarà suport econòmic als programes de trobades, jornades i simposis i tots els dirigits a accions de foment de la lectura.

La Fundació FULL, per la seua banda, es compromet a organitzar i realitzar les activitats previstes en el conveni i a informar sobre la col·laboració de la Generalitat en les activitats i incloure-hi el logo del Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura junt amb el logo de la Generalitat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.