El Consell garanteix el subministrament de aigua al llarg del posttransvasament Xúquer-Vinalopó a més de 8.000 agricultors amb la bassa de la Cuesta i les obres del tram VII

18.01.26_Balsa_la_Cuesta_Villena_1
El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha afirmat que la bassa de La Cuesta de Villena garantirà el transport d’aigua al llarg del posttransvasament Xúquer-Vinalopó i donarà servici a més de 8.000 agricultors.

Esta infraestructura, que ja es troba operativa a falta de la instal·lació dels automatismes, es complementa amb una conducció del tram VII del posttransvasament en els termes del Fondó de les Neus i Hondón de los Frailes, que entrarà en funcionament en 2019, i que també ha sigut objecte de la visita del secretari autonòmic, que ha estat acompanyat pel director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes. Estes obres en conjunt tenen un import de 10.942.424,24 euros, que han sigut finançats per la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.

En concret, la bassa es troba sobre el barranc de ‘La Cuesta, que drena una superfície d’unes 80 hectàrees i forma part de les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó, dins del que es coneix com a Tram 0.

El seu objectiu consistix a trencar la càrrega procedent de l’embassament de San Diego, de manera que el timbraje de les canonades situades aigües avall, resistisquen les pressions, i garantir el transport d’aigua per gravetat al llarg de la conducció del posttransvasament.

Es tracta d’una bassa de materials solts amb una capacitat entorn dels 600.000 m3, i 10 metres d’altura, que establix una reserva a dos dies a cabal màxim (4.5 m3/s) en el cas que es produïra alguna fallada aigües amunt de la bassa de la Cuesta. Porta incorporats determinats automatismes per al seu funcionament (un telecontrol i elements de protecció i operació).

Per la seua banda, el tram VII, nou en quasi tot el seu traçat, permetrà a partir de 2019 distribuir l’aigua provinent des de l’embassament del Toscar, sense trencar càrrega, a les comunitats de regants del Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes i SAT NÚM. 3569 Mare de Déu del Rosari d’Albatera-Galeria dels Suïssos.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.