El Consell potenciarà la formació en noves tecnologies davant la demanda del mercat laboral

novestecnologies
image-412204
La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball potenciarà i reforçarà en la seua pròxima programació de formació per als aturats, a través del Servef, les noves tecnologies davant la forta demanda que s’espera d’aquest sector en el mercat laboral.

Aquesta serà una de les línies en les quals treballarà el Servef el pròxim any amb l’objectiu d’adaptar la formació al que demanda la societat. L’oferta de formació deu, no solament adaptar-se, sinó d’avançar-se a les necessitats de les empreses per a ser realment útil per als aturats i, al seu torn per al teixit productiu.

En aquest sentit, el Servef està treballant amb els Instituts Tecnològics i amb les Universitats per a poder oferir una graella de cursos per a afavorir pràctiques innovadores en el camp de l’orientada a l’ocupació.

Cal destacar algunes de les dades que confirmen al sector de les TICS com un nínxol de treball en un futur pròxim. Així, segons dades de l’OCDE en 2020 hauran 900.000 llocs de treballs digitals sense cobrir i 85.000 a Espanya. Altres xifres que confirmen la puixança d’aquest micro sector és que hi ha 15.000 empreses a Espanya que es dediquen a les Noves Tecnologies i 2.100 a la Comunitat Valenciana que empren a un 6,8%.

Aquesta acció està alineada amb l’Estratègia RIS 3 d’Innovació que marca com a repte en el seu objectiu 4 proporcionar al teixit productiu una àmplia base de recursos humans altament qualificats amb les capacitats i competències exigides per la societat del matí, reduint en 2020 la taxa de desocupació juvenil per sota del 30% (…). Al mateix temps el personal dedicat a I+D ha de situar-se almenys en 1% dels ocupats.

D’aquesta manera, el Consell va a implementar una metodologia per a detectar les necessitats formatives. Enguany ja s’han oferit cursos en noves tecnologies com: gestió en sistemes informàtics, sistemes microinformàtics, llenguatges de programació disseny de productes gràfics, enginyer de sistemes xarxa hat linux, operació en sistemes de comunicacions de veu i dades, programació de sistemes informàtics muntatge de sistemes domòtics i inmòtics.

Gerents d’Àrees Empresarials

El Servef porta temps treballant en la línia d’avançar-se a les necessitats, com és el cas de la formació per a poder exercir de gerents dels òrgans de gestió d’àrees empresarials. Aquests òrgans de gestió són una figura de nova creació que arreplega l’esborrany de la nova Llei d’Àrees Empresarials que està preparant la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i que impartiran les Cambres de Comerç a través d’un conveni amb el Servef.

Els cursos que s’impartiran es desenvoluparan al llarg de dos mesos amb una durada de 200 hores i contemplen formació específica en processos d’innovació, competitivitat i sostenibilitat, en gestió econòmica i comercial, innovació i competitivitat, medi ambient, urbanisme, compres, cooperació interempresarial, sistemes d’informació i de les noves tecnologies en les Entitats de Gestió de AAE.

Es realitzaran cinc edicions en les quals es formaran a un total de 66 aturats, realitzant-se una edició d’aquests cursos en cadascuna de les seus de les diferents Cambres de la Comunitat Valenciana: Alcoi, Alacant, Castelló, Oriola i València.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.