El Consell Rector del Pacte per l’Ocupació aborda la fase de redacció del Pla Estratègic

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca importància de dotar-se d’una eina per a impulsar “noves oportunitats laborals”

El Consell Rector del Pacte Local per l’Ocupació de Castelló ha abordat l’informe diagnòstic previ a la presentació del Pla Estratègic d’Ocupació, que ha entrat ja en la fase de redacció. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reiterat el compromís del Govern municipal amb l’ocupació: “Amb aquest Pla Estratègic d’Ocupació volem impulsar accions que ajuden a teixir noves oportunitats laborals en la nostra ciutat”. En aquest sentit, Marque ha recordat que en el pressupost de l’Ajuntament de Castelló per a 2016 “la inversió en matèria d’ocupació creix fins als 2,1 milions”.

Pacto Local por el Empleo
image-301737

El diagnòstic ha entrat ja en la seua última fase, la d’elaboració d’una proposta, “per la qual cosa el Pla Estratègic d’Ocupació s’aprovarà en aquest primer trimestre de l’any i marcarà les línies d’actuació dins de les competències del Pacte Local per l’Ocupació”, ha detallat l’alcaldessa. El treball previ realitzat, i que s’ha presentat al Consell Rector, inclou una anàlisi del mercat laboral de Castelló, la realització d’entrevistes a informants clau, l’estudi comparatiu de plans estratègics de municipis integrants de la Xarxa Retos o del Fòrum de Ciutats per l’Ocupació i l’anàlisi de recursos d’ocupació de Castelló.

La fase d’elaboració de la proposta, en la qual ara ja treballa l’empresa, identificarà objectius i actuacions. A més, també s’activarà un procés participatiu de validació de resultats i definició de propostes amb un panell d’experts.

Per la seua banda, la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha insistit en la necessitat de dotar-se “d’eines que permeten optimitzar la injecció pressupostària en matèria d’ocupació”. En aquest sentit, ha explicat que una vegada redactat i presentat a la comissió permanent, “el Pla Estratègic permetrà definir la destinació dels 300.000 pressupostats aquest 2016 per al Pacte Local per l’Ocupació després de tres exercicis consecutius amb pressupost zero”, pressupost que haurà d’aprovar el Consell Rector.

El Govern municipal compleix així “amb l’objectiu de recuperar aquesta iniciativa, dotar-la de pressupost i ampliar les seues competències”, tal com va subratllar l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en la sessió de constitució del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació el passat mes de juliol.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.