El Consistori promou l’emprenedoria i l’ocupació en activitats econòmiques d’impacte social

València Notícies | Redacció.-La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha informat que la Fundació del Pacte per a l’Ocupació rebrà del Servef una subvenció de 290.000 euros destinada “a l’elaboració de diagnòstics i projectes experimentals en el marc dels de les subvencions per a Acords Territorials d’Ocupació i Desenvolupament Local Sostenible”.

Ha precisat Sandra Gómez que estos projectes “inclouen l’emprenedoria i les iniciatives locals d’ocupació en activitats econòmiques inclusives d’impacte social”. Algun d’estos ja s’ha iniciat, com és el cas d’Agrosolidaris, una acció de formació i ocupació en col·laboració amb la Fundació per la Justícia, destinada a la posada en marxa d’una cooperativa que permeta la inserció laboral de persones desocupades en l’àmbit de l’agricultura ecològica.la-fundacion-de-empleo-recibira-del-servef-290-000-euros-para-distintos-proyectos

Sandra Gómez ha destacat que amb esta subvenció també es pretén posar en marxa, en col·laboració amb associacions i federacions empresarials, la Universitat i joves emprenedors socials, “accions de suport a la creació d’empreses en altres projectes relacionats amb el medi ambient, el reciclatge i la reutilització”. A manera d’exemple, ha citat el cas de “la recollida de ferralla en el barri del Cabanyal-el Canyamelar” i ha apuntat que esta acció “a més de crear ocupació i facilitar la inserció laboral, permetria regularitzar activitats que actualment es realitzen en l’àmbit de l’economia submergida i generen un conflicte social”.

Entre els projectes que ja estan en marxa i als quals anirà destinada esta subvenció, ha destacat Barris per l’Ocupació, “des d’on acostem a la ciutadania metodologies innovadores i eficaces en la recerca d’ocupació, per a apoderar la població local”. Segons ha explicat es tracta d’“una acció global quant a objectius de promoció de l’ocupabilitat i inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat”.

A més, ha indicat, “aspira a convertir-se en un model de referència de la col·laboració entre organitzacions, públiques i privades, que perseguixen finalitats similars, que combinen les oportunitats que oferix la conjugació de coneixements, mètodes de treball, recursos materials i humans, relacions i xarxes, experiència i trajectòria en l’acció”.

Així mateix, ha recordat que en suport a l’ocupació de qualitat en el turisme i altres sectors econòmics s’ha iniciat “una estratègia per a millorar la qualitat en l’ocupació en el sector turístic i altres sectors econòmics en col·laboració amb els agents socials”. Respecte d’açò, s’ha referit a l’estudi de l’OCDE Supporting quality jobs in tourism, que va presentar a València Jane Stacey el passat mes d’abril.

Igualment, la subvenció del Servef anirà destinada al pla Reactiva, per a la recuperació d’activitats econòmiques. Gómez ha explicat que l’objectiu d’este projecte és “la recuperació d’activitats empresarials viables i generadores d’ocupació que s’extingixen per causes alienes al funcionament de la mateixa activitat”. “Permet convertir el tancament d’una empresa en una oportunitat per a les persones emprenedores”, ha precisat i ha indicat que amb esta acció “es pretén posar en valor la transmissió empresarial com una via de manteniment i creixement de l’activitat econòmica”.

 “Es busca que el final d’una activitat, un negoci o empresa familiar es convertisca en una oportunitat per a una persona emprenedora que pense a donar-li continuïtat, amb l’oferiment d’assessorament a l’empresariat que cedisca la seua empresa i l’elaboració de diagnòstics de viabilitat, confecció del pla i, al seu torn, l’assessorament a les persones emprenedores”, ha precisat.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.