El Consorci de Museus obté el reconeixement internacional de bones  pràctiques i opta als premis Design for All Foundation

Instalación Esto no es una piedra en el Centre del Carme

Divendres que ve, 21 de setembre, el Consorci de Museus podria rebre  un dels premis a les millors pràctiques pel seu projecte per a la  reducció de les desigualtats en l’àmbit de la cultura

València (18.09.2018). El Consorci de Museus de la Comunitat  Valenciana du a terme diverses mesures dirigides a fomentar la  reducció de les desigualtats en l’àmbit de la cultura. Aquesta  iniciativa, que engloba diversos projectes inclosos en la seua  programació, ha rebut el diploma de bones pràctiques que atorga la  Design for All Foundation, una entitat sense ànim de lucre i d’àmbit  internacional fundada el 2001, amb seu a Catalunya.

A més d’aquest reconeixement, que ja té el Consorci de Museus des del  mes de març, s’ha seleccionat l’entitat museística en la 9a edició  dels premis internacionals de Design for All Foundation a les millors  pràctiques, que es decideixen divendres que ve a Luxemburg.

Un jurat internacional seleccionarà les cinc millors pràctiques per a  atorgar el premi internacional Design for All Foundation a les que  destaquen per l’impacte que tenen i marquen el camí que cal seguir en  el futur per a una millor pràctica del disseny per a tothom/disseny  universal.

L’objectiu d’aquests premis és reconéixer tots els esforços, grans o  xicotets, que han dut a terme empreses, entitats, administracions i  professionals de tot el món per a demostrar que qualsevol aplicació  del disseny per a tothom/disseny universal contribueix a millorar la  qualitat de vida de les persones.

S’entén per disseny per a tothom (‘Design for All’) la intervenció  sobre entorns, productes i serveis amb la finalitat que totes les  persones, incloses les generacions futures, independentment de l’edat,  el gènere, les capacitats o el bagatge cultural, puguen gaudir  participant en la construcció de la nostra societat en igualtat de  condicions.

El Consorci de Museus opta a aquests premis en la categoria de  projectes, propostes, metodologies i estudis, amb altres sis projectes  procedents de l’Argentina, França i el Nepal, a més d’Espanya.

La proposta de l’entitat museística recull les accions, els projectes  i les activitats que s’impulsen amb la finalitat de generar  coneixement i cultura per a tots.

En aquest sentit, el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez  Pont, ha manifestat que “en el nostre programa d’educació i mediació,  en els museus i els centres d’art en els quals treballem, tant a  Castelló com a València i Alacant, busquem generar processos de  treball sostenibles de mediació amb diversos col·lectius, basats en  l’experiència artística com a principi d’un procés d’aprenentatge  vital”.

Així mateix, Pérez Pont ha destacat que “la igualtat és un dels  principis sobre els quals es desenvolupa el projecte del Consorci de  Museus, a través de les convocatòries públiques que situen els  creadors i les creadores en igualtat d’oportunitats en l’accés a les  programacions dels museus i els centres d’art, així com a través de  diferents projectes d’inclusió i cohesió social en els quals treballem  per a la integració de tota la ciutadania en l’àmbit de la cultura”.

El director del Consorci de Museus hi ha afegit que “aquest  reconeixement reforça el treball realitzat i ens impulsa a continuar  les línies establides de participació i atenció a tot tipus de públic”.

Cultura per a tothom

Entre les mesures dirigides a fomentar la reducció de les desigualtats  que du a terme el Consorci de Museus, hi destaquen projectes com les  convocatòries “Altaveu”, per a projectes d’inclusió i cohesió social;  “Reset”, de relectures de gènere i multiculturalitat; “Resistències  artístiques”, de producció artística en entorns educatius; “Cercles”,  per a projectes de mediació cultural per a joves; el projecte  “Comencem de 0” (que inclou activitats per a la primera infància com  Mus’n’Babies o l’Espai de Telles), els tallers Refrito, per a joves;  Necessitem tot tipus de ments, per a persones amb TEA (trastorn de  l’espectre autista), Art i cultura contra l’alzhèimer (en  col·laboració amb el Museu d’Art Contemporani d’Alacant), Això no és  una pedra, és una idea; així com la taula de treball per a la  implementació de millores en els tallers d’expressió artística als  centres ocupacionals de València, per a la integració social i  cultural de persones amb diversitat funcional.

Es tracta d’un conjunt de mesures que el Consorci de Museus  desenvolupa a Castelló, València i Alacant, i vertebra el territori  perquè el projecte arribe a tota la ciutadania.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.