El correfoc tancará el cicle de focs de la Gran Fira el divendres 28

València Notícies | Redacció.- La Gran Fira de València posa fi als actes pirotècnics el próxim divendres 28 de juliol amb un correfoc que, des de les 23 hores, omplirà de so, llum i color el centre de la ciutat. Les colles participants, amb els seus dimonis i bèsties de foc, faran bullir el carrer de les Barques, la plaça de l’Ajuntament i l’avinguda del Marqués de Sotelo fins a l’Estació del Nord.Fuegos artificiales.

Amb les seues evolucions, el correfoc s’ha convertit en un espectacle on el públic pot participar passivament, mirant com a espectador, o de manera activa, corrent i acompanyant els dimonis en les seues danses. Per a poder gaudir de l’acte de forma segura, cal avisar que, encara que els articles de pirotècnia que s’utilitzen en el correfoc estan catalogats com a no perillosos, es recomana prendre algunes precaucions per a evitar cremades produïdes per les espurnes i qualsevol altre tipus d’incidents.

El correfoc tanca el cicle Els Focs de la Fira, manifestacions pirotècniques que al llarg d’estes setmanes han anat fent-se dins del programa: la traca correguda inaugural, el castell de pals de la Nit del Folk, el piromusical de la Nit a la Mar, la minimascletà de la Gran Nit i el Correfoc final.  Les colles participants en l’espectacle són Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, Els Socarrats de Campanar, L’Infern Faller i Dimonis de Massalfassar.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha volgut destacar que “la pirotècnia és una de les apostes estratègiques en matèria festiva i durant la Gran Fira ho estem comprovant  des de la diversitat recuperant tradicions com la traca correguda o el castell de pals i amb innovació com  la mascletà en miniatura i el gran piromusical a la mar. Ara, amb un correfocs protagonitzat per colles valencianes, tancarem el cicle dels focs de la fira i retrem homenatge a l’edifici modernista de l’Estació del Nord. Una joia arquitectònica per als valencians que mereix este reconeixement per part de la cultura festiva aprofitant la Gran Fira.”

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.