El festival de les músiques de nova creació Ensems tanca la seua 39a edició amb un increment de públic

El Péndulo | Redacció.- La 39a edició del Festival Ensems ha comptat durant els seus tres mesos de programació amb quasi de 10.000 espectadors i una mitjana de 350 assistents per concert. Aquestes xifres suposen un notable increment de públic respecte a l’edició anterior.

En paraules del director artístic del festival, Leonardo Marqués “aquest increment respon a la diversitat de propostes, a la creació de la secció X_Ensems centrada en la recerca i participació de nous públics, que ha atret més de 1.250 assistents, i la qualitat artística de la programació”.

Una d elas intervenciones de Ensems.

Segons Marqués, “cal ressaltar l’alta participació de grups locals en el festival, el que suposa un suport al sector de la música contemporània i l’art sonor al nostre territori, que s’ha vist complementada per la presència durant el festival de creadors de referència del nostre país com ara Luis de Pablo, Tomás Marco o Hèctor Parra”.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha destacat el suport que s’ha continuat realitzant, dins de l’entorn del festival Ensems, a la creació musical, on s’han dut a terme un total de 20 estrenes absolutes, de les quals “sis són encàrrecs de l’IVC a autors valencians com ara Manuel Añón, César Cabedo, José Miguel Fayos-Jordán, Voro García i Isabel Latorre. La nostra intenció és fomentar el patrimoni musical valencià actual, així com la possibilitat als compositors d’estrenar i difondre les seues obres “.

Així mateix, ha continuat amb gran acceptació del públic l’atenció prestada per Ensems a l’art sonor i a les músiques electròniques, amb l’assessorament d’Edu Comelles, en una sèrie de performances, instal·lacions i concerts que han tingut com a seu principal el Centre del Carme.

La presència en el festival de l’Orfeó Universitari o la Banda Municipal de València, que mai havien format part d’aquesta programació, reafirma la voluntat de l’Institut Valencià de Cultura d’incorporar al cartell d’Ensems les principals agrupacions i solistes de la Comunitat Valenciana.

El festival, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i el Palau de la Música de València, dirigit per Leonardo Marqués i Jorge García, ha comptat amb la col·laboració del Consorci de Museus, el Palau de les Arts, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM), la Fundació SGAE, els conservatoris professional i superior de música de València i l’Institut Français.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.