El festival Russafa Escènica convertirà les pors quotidinaes en teatre

El Péndulo | Redacció.– Des de dijous que ve dia 15 i fins al 25 de setembre, el barri de Russafa acollirà la sisena edició del festival Russafa Escènica, sota el lema “Pors”. Componen la programació 22 peces escèniques que es representaran en diversos espais del barri al costat de diversos espectacles de dansa, titelles, concerts, cinema, recitals de poesia i contacontes, tot com a part d’un certamen que compta amb el suport de l’Ajuntament de València.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, present en l’acte, ha fet patent eixe suport assenyalant que “durant molts anys des de l’Ajuntament s’ha viscut d’esquenes als agents culturals de la ciutat, quan comptem amb un potencial cultural enorme. Hem de demostrar que les administracions no han de tractar d’influir en la cultura per apropiar-se’n, i sí donar-li tot el seu suport, cosa que es mereixen festivals com Russafa Escènica”.

presentacion-del-festival
image-420812

El director artístic del festival, Jerónimo Cornelles, ha agraït la participació d’institucions com la Universitat i l’Ajuntament, i ha destacat especialment el suport dels departaments de Cultura, Mobilitat Sostenible i Espai Públic. Cornelles ha assenyalat que, amb la seua sisena edició, el festival entra en una etapa de maduresa: “Hem programat menys obres que l’any passat, simplement per a poder gaudir-ne més, perquè el festival tornara a ser una festa. No obstant això, hem rebut quasi quaranta propostes en valencià, sis vegades més que en 2015, i també s’ha incrementat significativament el nombre d’autores teatrals”.

Per la seua banda, la coordinadora d’activitats paral·leles del festival, Ana Sanahuja, ha subratllat la vocació internacional i alhora local del certamen, que pretén “crear teixit cultural en el barri” i també ser aparador i mercat de la creació escènica. Recordant el tema central de la por, Sanahuja ha destacat la intervenció urbana que tindrà lloc el dimecres 21 a la nit en el túnel de Germanies: “Gràcies a un taller d’arquitectes, un lloc que normalment causa temor, sobretot de nit, es convertirà en un espai acollidor i amable en què convidarem les autoritats per a discutir possibles projectes per a la seua reforma”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.