El Govern de Castelló lamenta que el PP bloquege la investigació de les factures irregulars de l’Hospital Provincial

-178  Hospital Provincial  era propietat de la. Diputació Provincial de Castelló   Buscar con Google  178
image-440529
Els populars han vetat una declaració institucional de PSPV i Compromís que demanava la creació d’una comissió d’investigació

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló, integrat pel PSPV i Compromís, ha lamentat avui que el Partido Popular haja vetat la declaració institucional que proposaven els dos grups per a sol·licitar la creació d’una comissió d’investigació en la Diputació i en les Corts Valencianes sobre les factures presumptament irregulars de l’Hospital Provincial de Castelló.

La declaració explicava com la Gerència del Consorci Hospital Provincial de Castelló va remetre el passat mes de juny a la Fiscalia Anticorrupció un total de 4.713 factures per un import aproximat de 25 milions d’euros procedents de contractacions presumptament irregulars d’aquest hospital. D’aquest volum total de contractació, subscrit pels anteriors gestors del Consorci, durant els governs del Partit Popular, tant en la Diputació Provincial de Castelló com en la Generalitat Valenciana entre els anys 2006 i 2015, entorn de 12 milions corresponen a factures que superen els imports fixats en l’expedient i la resta a factures sense cobertura contractual. Factures sobre les quals la Fiscalia Provincial de Castelló ha obert diligències d’investigació penal per a determinar si els fets són constitutius de delicte.

Així mateix, amb data 30 de novembre, s’ha remès a la Fiscalia Anticorrupció una altra remesa de factures per un import de 7,8 milions d’euros corresponents al període entre els anys 2003 i 2006. Com en el cas anterior, es tracta de nou de pagaments suposadament irregulars, ja siga per serveis no especificats, no detallats o excessius.

En definitiva, un total de quasi 33 milions d’euros de les i els contribuents en pagaments presumptament irregulars i amb una destinació que, per responsabilitat democràtica, resulta obligatori i necessari aclarir.

Per tot això, PSPV i Compromís proposaven que el ple que es celebrarà el dijous 22 de desembre aprovara sol·licitar la creació d’una comissió de investigació, tant en la Diputació Provincial de Castelló com en les Corts Valencianes, que de forma exhaustiva investigue aquests processos de contractació; determine les raons d’aquests expedients i si es van realitzar seguint el procediment legalment establit per a açò; assenyale les possibles responsabilitats que es deriven d’aquestes presumptes irregularitats i oferisca a la ciutadania totes les explicacions precises per a conèixer què s’ha fet amb els diners públics.

Els portaveus del PSPV i Compromís, Rafa Simó i Ignasi García, han lamentat que “el PP bloquege, una vegada més, qualsevol iniciativa per a esclarir la gestió que s’ha fet de l’Hospital Provincial durant els governs populars”. Així mateix han criticat als representants del PP per la seua falta de transparència.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.