El Govern de la Nau expressa la necessitat de comptar amb els municipis en el projecte de taxa turística

València Notícies | Redacció.- “Una taxa turística ha de tindre un component fonamentalment municipal”, així s’ha expressat l’alcalde Joan Ribó abans del Ple municipal de novembre, en una postura també apuntada per les dos portaveus del Govern, Sandra Gómez —també regidora de Turisme— i Maria Oliver. “Entenem que una taxa turística ha de tindre una part municipal important perquè som els més implicats i  una major flexibilitat, s’ha de donar llibertat als ajuntaments, ja que no és el mateix una possible taxa a Benidorm o a València”, ha subratllat Ribó.Joan Ribó. (Joan Ribó) - Joan Ribó.

“Pense que fa falta una taxa turística, perquè els turistes generen un augment dels gastos en servicis municipals, sobretot, en temes de neteja, seguretat, mobilitat, etc. Però no estic d’acord en com ho ha plantejat un partit de les Corts per a aprovar els pressupostos de la Generalitat”, ha dit Ribó, que ha aprofitat l’ocasió per a recordar que una gran quantitat de les grans ciutats europees tenen en estos moments algun tipus de taxa, “més o menys elevada en funcions de les seues necessitats”.

L’alcalde ha abundat sobre esta opinió i ha afirmat que cal que els turistes contribuïsquen al benestar de la ciutat, perquè ells també el disfruten. Per això, aposta per una aportació que redunde sobre els servicis a la ciutadania, que sobretot presten els municipis, tot i que ha recordat que l’administració autonòmica també s’encarrega de la promoció turística.

Així mateix, la portaveu del govern municipal i regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha exposat que “la taxa turística ha de ser municipal, els ajuntaments han de decidir a qui s’imposa, com s’imposa i sobretot la recaptació, que tots els diners que es recapten a València no isquen de la ciutat”. “Pense que tot s’ha de reflexionar, parlar-ho i dialogar-ho amb el sector, els agents implicats i les persones que treballen en l’àmbit del turisme —ha dit Gómez—. Eixe debat no s’ha produït i ha eixit una proposta que no s’ajusta a la realitat del sector i a les necessitats del turisme als diferents municipis”.

A més, Gómez ha recordat que “la taxa turística ha de ser un instrument que ens ajude a aconseguir els objectius marcats de cara a posicionar València com una destinació turística, si imposem una taxa turística uniforme i igual per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana, es perd eixe objectiu”.

En el mateix sentit, la portaveu adjunta del govern municipal, Maria Oliver, ha destacat que “les ciutats han de ser protagonistes en les decisions sobre tots els recursos que han de veure amb el seu desenvolupament”. “Els municipis hem de participar per a decidir com volem que la taxa s’aplique en cada municipi i en quina mesura reverteix en el comú de la ciutadania valenciana”, ha dit Oliver.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.