BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El Govern Local defensarà en ple el centre de salut i el centre educatiu del Raval Universitari, l’AVE i l’estació intermodal

junta de portavoces 04
image-246853
El ple també aprovarà per unanimitat la inclusió de Castelló en la xarxa de ciutats educadores i una moció per a treballar contra la violència masclista

La junta de Portaveus de l’Ajuntament de Castelló ha abordat avui una desena d’iniciatives, entre mocions i declaracions institucionals, que s’abordaran en el pròxim ple del dijous 29 d’octubre, i que han sigut presentades pels diferents grups municipals.

Tots els grups polítics han recolzat una declaració institucional, presentada pel Partit Popular, per a instar a la Generalitat Valenciana a pressupostar la posada en marxa del centre de salut i del centre educatiu del Raval Universitari de Castelló. En aquest sentit, el portaveu del Govern Local, Enric Nomdedéu, ha recordat que durant la recent visita del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a l’Ajuntament de Castelló, l’alcaldessa ja li va demanar expressament que incloguera aquestes dues obres en els pressupostos autonòmics per a 2016. Nomdedéu ha mostrat la seua satisfacció perquè el PP se sume ara a la reivindicació d’aquestes dues infraestructures “que són un compromís electoral de l’equip de govern i que han sigut reclamades des de l’any 2010 tant pel PSPV com per Compromís, sense obtenir cap compromís per part del Partit Popular que fins i tot va arribar a vetar una iniciativa en la qual es reclamava al llavors president, Alberto Fabra, que escometera la construcció del centre de salut; i va votar en contra d’una proposició no de llei debatuda en les Corts Valencianes, oposant-se a la construcció del centre educatiu”.

Quant a les mocions, el ple aprovarà dos mocions conjuntes dels cinc grups municipals per a sol·licitar l’adhesió de Castelló a la xarxa de ciutats educadores amb l’objectiu de crear un projecte educatiu de Castelló de la Plana i una moció per la qual el consistori es compromet a treballar contra la violència masclista “tots els dies de l’any i tots els anys, no solament el 7 de novembre davant la Marxa Estatal contra les Violències Masclistes o el 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona”.

El ple també aprovarà una moció conjunta dels grups municipals Popular, Compromís, Socialista i Ciutadans, per a impulsar la ubicació de l’estació intermodal a Castelló. “Des del Govern Local anem a treballar sense descans perquè l’estació intermodal es quede a Castelló, tal com està previst des de fa anys, ja que la seua construcció és vital per a impulsar el desenvolupament econòmic de la nostra ciutat i així ho hem plantejat davant el Ministeri de Foment i en el Consell d’Administració del Port” ha destacat el portaveu.

Una altra moció que comptarà amb el suport del Govern Local és la iniciativa del PP perquè Castelló s’adherisca a la xarxa de ciutats AVE, la moció de Castelló en Moviment sol·licitant una comissió no permanent d’investigació amb l’objectiu d’auditar els comptes del Patronat i la Fundació de Festes, i la iniciativa de CseM en la qual es demanda que Castelló se sume a la xarxa de ciutats lliures de l’Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió, conegut com TTIP.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.