El Govern municipal trasllada a Red Eléctrica la proposta de soterrament de la Molt Alta Tensió

reunion-mat-1
image-428804
Els portaveus de PSPV i Compromís avancen que treballaran per a aconseguir un consens de mínims amb la resta de grups polítics

L’empresa ha admès la viabilitat del trasllat del traçat al seu pas per Benadresa, tal com va sol·licitar el Govern municipal

El Govern municipal ha traslladat avui a Red Eléctrica Española la petició que soterre el traçat de la Molt Alta Tensió al seu pas per la província, inclòs el seu recorregut pel terme municipal de Castelló, en la reunió que l’empresa ha mantingut amb els portaveus dels cinc grups polítics amb representació municipal per a informar sobre el projecte. Els síndics de PSPV i Compromís, Rafa Simó i Ignasi Garcia, han aprofitat aquesta trobada per a traslladar a l’elèctrica la proposta de soterrar la línia elèctrica en el seu recorregut entre Almassora i Morella per a minimitzar les afeccions que puga ocasionar sobre el territori.

Els dos grups polítics que integren l’Executiu Local s’han compromès a treballar “per a cercar un consens entre tots els grups polítics de l’Ajuntament de Castelló donada la magnitud del projecte i l’impacte social, ambiental i econòmic que suposaria l’execució de la línia de Molt Alta Tensió”, segons han explicat els portaveus a l’eixida de la reunió.

La trobada, celebrat a petició de Red Eléctrica Española, ha tingut un caràcter informatiu en el qual l’empresa ha adonat del projecte, la seua planificació i les seues característiques. En aquest sentit, ha admès la viabilitat del trasllat del traçat al seu pas per Benadresa, tal com va sol·licitar el Govern municipal de Castelló el passat mes d’agost després de les reunions mantingudes amb l’associació de veïns. Un canvi de traçat que haurà d’aprovar la Generalitat Valenciana.

Els portaveus Rafa Simó i Ignasi Garcia han reiterat que s’estudie el soterrament com a alternativa prioritària en cas que es construïsca la línia de Molt Alta Tensió per a reduir al màxim els impactes que es puguen generar sobre els municipis pels quals discorre el recorregut.

Un altre dels punts que s’ha abordat, en cas que s’execute el projecte de la Molt Alta Tensió, ha sigut el desmantellament de l’actual línia. Segons ha informat Xarxa Elèctrica, el Ministeri d’Indústria haurà d’elevar una consulta a la Conselleria de Medi ambient sobre el desmantellament.

“Estem davant un projecte de gran envergadura, que requereix el major consens polític possible per a cercar la solució de menor impacte per als municipis, tant per a Castelló com per a la resta de territori pel qual discorre aquesta línia”, han reiterat Rafa Simó i Ignasi Garcia.


 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.