El Govern no dotarà de més personal l’aeroport de València com reclama Compromís

4642 AEROPUERTO (1)La coalició recorda que el recinte s’aproxima als 6 milions de viatgers en créixer un 14,7% el 2016 i un 6% les seues operacions i que els greuges del Govern en comunicacions són per terra, mar i aire

 

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat hui que el Govern mantinga amb l’actual dotació de personal d’AENA-ENAIRE l’Aeroport de València, tot i el creixement del 16% de viatgers i un 6% més d’operacions en 2016.

Mulet ha assenyalat que, segons dades públiques, l’Aeroport d’AENA a València va arribar als 5.000.000 de passatgers el 2015 i que el 2016 va créixer un 16% aproximadament, aconseguint gairebé els 6.000.000 de viatgers i ha realitzat el seu segon millor any de la història. “Aquest important augment, tant en volum de viatgers com de rutes que connecten la capital valenciana amb la resta del món, no està recolzat per una infraestructura suficient; l’Aeroport de València viu un estat molt crític pel que fa a nivell de modernització de les estructures i falta de personal d’AENA-Aeroports Espanyols i Navegació Aèria i d’empreses subcontractades“, ha assenyalat en una pregunta parlamentària.

 

El trànsit internacional va créixer més, amb 4.167.673 passatgers (+18,1%), que el nacional, que va registrar 1.615.392 passatgers (+ 6,7%). El nombre de vols operats van ser 62.798 (+ 6,4%). El passat estiu va ser el millor de la història de l’aeroport valencià.

 

Per a Mulet “d’acord amb les xifres i necessitats, es tracta d’un altre menyspreu més cap a les nostres necessitats de mobilitat i d’infraestructures de qualitat per rebre turisme i queda clar com la seua aposta és ferma per les grans terminals i interessos centralitzats a Madrid i en menor mesura Barcelona, ​​mentre ignoren la potencialitat turística d’aeròdroms com el de Valèència o l’Altet que registren volums de trànsit gens menyspreables i en constant creixement tot i no anar acompanyats per l’afecte del Govern central. Sembla com si les nostres necessitats de trens, carreteres, aeroports de qualitat o economia no foren importants quan les infraestructures seran un dels motors de la recuperació econòmica“, ha conclós.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.