El Govern valencià reclama a García Tejerina el màxim d’ambició en la recta final de la COP21

09/12Cimera_Paris

La delegació de la Generalitat en la Cimera del Clima de París, encapcalada pel Secretari Autonòmic de Medi Ambient I Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha fet arribar hui a la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina, la necessitat que el govern espanyol pressione al maxim per aconseguir un acord veritablement ambiciós, just i vinculant en la COP 21 que s’està fent a París.

Álvaro ha demanat a Tejerina que el govern espanyol defense que totes les declaracions sobre drets humans, transició justa I  polítiques de génere han d’estar en l’articulat del l’acord i no en el preàmbul, que és on han caigut en les hores prèvies a l’acord final.

Així mateix, durant la reunió que la ministra ha mantingut amb governs autonòimics I organitzacions socials espanyoles, Álvaro ha demanat que l’executiu espanyol siga actiu en les demandes més ambicioses i no es limite “a anar a roda dels discursos de la Unió Europea”. Em concret, el Secretari Autonòmic de Medi Ambient I Canvi Climàtic ha plantejat la necessitat que no es renuncie a l’objectiu de la descarbonització total dins del període 2060-70, que les revisions dels plans i objectius nacionals no s’ajornen fins 2024, ja que això “seria una pèrdua de temps que no ens podem permetre”, i que, en matèria de financament i adaptació no hi haja més retrocesos.

Álvaro li ha demanat a la ministra en nom del govern valencià que treballe per un acord vinculant, ambiciós, transparent i amb el financament adeqüat per tal d’afavorir la tranmsició energètica en els països menys desenvolupats.

Les paraules de Julià Álvaro s’ enmarcaquen en la part final de les converses de la COP 21 que, segons el previst, hauria de tancar demá, dijous, l’acord definitiu contra el canvi climatic amb el consens dels 195 països participants. La COP21 la presideix el ministre francés d’Exteriors, Laurent Fabius, i tots els especialistes coincideixen a l’afirmar que es tracta de l’última oportunitat per salvar el planeta tal com el coneixiem fins ara.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.