El grup Nou Ensemble arriba al festival Ensems amb “Covers”, un concert de versions de cançons populars i música clàssica

València Notícies | Redacció.- Nou Ensemble es un conjunt instrumental balear dedicat a la interpretació de la música actual. Els seus components són: Myriam Garcia Fidalgo, violoncel, Carlota Càceres, percussió, Davida Romero-Pascual, clarinet i José Pablo Polo, guitarra.

Amb lafinalitat d’ampliar el concepte tradicional de concert, Nou Ensemble, basa les seues propostes en la coherència temàtica i estètica de les mateixes, en l’aposta per l’experimentació i en el foment de projectes interdisciplinaris.

Des dels seus inicis en 2011 ha realitzat més de 50 concerts al llarga de la geografia espanyola i europea.

Nou Ensemble.

Nou Ensemble.

El concert que ens oferirà demà Nou Ensemble parteix del terme anglosaxó ‘cover’ que literalment significa ‘coberta’ ‘portada’, però que durant la segona meitat del segle XX va passar a utilitzar-se per a denominar les versions/recreacions de cançons gravades amb anterioritat per altres músics. Partint de la premissa de revisar la història musical, tant la clàssica com la popular Nou Ensemble proposa un recorregut per obres/cançons del repertori universal reinventades per la mirada de huit compositors de diferents estètiques.

Les peces del programa són: ‘Ritual I :: Commitment :: BiiM’ per a percussionista, llums i àudio-tape de Jessie Marino; ‘Volpi/Formentera*’ per a clarinet baix i guitarra elèctrica de Camilo Méndez San Juan; ‘Ritratto senza voce – Billie Holiday*’ per a percussionista i vídeo de Alberto Bernal; ‘Ever get the feeling you’ve been cheated?*’ per a violoncel, clarinet baix i guitarra elèctrica de Germán Alonso; ‘Born to be wild’ per a un percussionista de Stephen Wolf i David Lang; ‘Adagio’ per a tres intèrprets escoltant Bruckner de Carolyn Chen; ‘Gagliarda’ per a cello solo de Francesco Filidei i per últim’1,2. 1,2,3,4’ per a quatre intèrprets de Gavin Bryars.

El festival Ensems, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura continuarà els dies 21, 22 i 23 de juny amb tres concerta al Palau de la Música de les formacions ‘Plaerdemavida Ensemble’ ‘Nordic affect’ i per a tancar el festival l’actuació el 23 de juny de l’Orquestra de València

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.