El Ministeri de l’Interior inclou en el seu pròxim catàleg de senyals les advertències que València ha incorporat a l’Anell Ciclista

València Notícies | Redacció.- El Ministeri de l’Interior ha inclòs en el seu nou catàleg de senyals les plaques amb les que la regidoria de Mobilitat Sostenible va reforçar la seguretat de ciclistes i la resta d’actors de la via a les interseccions de l’Anell Ciclista. Estes plaques, instal·lades coincidint amb l’obertura d’esta nova infraestructura, adaptaven la imatge del senyal de situació de pas de vianants a un carril bici, advertint de la seua presència en una intersecció als vehicles que s’aproximaven a ella.

Després d’instal·lar-la, des de la regidoria de Mobilitat Sostenible es va realitzar una comunicació al Ministeri per a la seua possible incorporació al catàleg de senyals, en suposar un pas lògic en l’evolució de la senyalètica vial que ha anat incorporant tots els canvis que s’han produït en ciutats i carreteres durant els últims anys. No obstant això, Interior ja l’havia proposat per la seua part prèviament a la petició.Señal para ciclistas.

D’això va tindre constància esta setmana el personal tècnic del servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València durant la reunió convocada per la DGT per abordar la redacció del Pla estratègic estatal de la Bicicleta per a Espanya, en la qual van ser informats de la incorporació d’este i d’altres nous senyals. Ara la DGT traslladarà la seua proposta de nou catàleg a Europa perquè emeta l’informe previ pertinent abans de la seua definitiva aprovació en el primer trimestre de 2018.

Coneixedor d’esta circumstància el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha declarat la seua satisfacció pel fet que “una vegada més queda de manifest que les polítiques i mesures de la nova corporació municipal estan no només en el camí correcte sinó que són un referent en l’Estat, i que a més treballem en total sintonia amb la DGT”.

El regidor ha considerat “normal” que es donen situacions com esta quan “es treballa pensant en el benestar i la seguretat” de la ciutadania. “A la societat constantment s’estan produint canvis i tot el que és norma ha estat prèviament una cosa nova” ha declarat el regidor, que ha aprofitat per lamentar que des d’alguns fronts s’haja tractat de polititzar amb una mesura realitzada pensant en el benestar de les persones.

“No és una qüestió de partits -ja que per exemple Javier Maroto, del Partit Popular, quan va ser alcalde de Vitòria no va frenar l’avanç de la ciutat en mesures de sostenibilitat i medi ambient- sinó de mediocritat, i està clar que, malauradament, ací encara hi ha qui prefereix posar en perill la seguretat i la salut de les persones abans que reconèixer i donar suport al gran treball que està realitzant esta regidoria i el Govern de la Nau”, ha conclòs Grezzi.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.