El Museu Faller aconseguix el reconeiximent de la seua oficialitat

València Noticies | Redacció.- Cinc mesos després que s’encetaren els treballs per a obtindre el reconeixement com un museu oficial més, el Museu Faller ha rebut esta consideració. El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publica hui la resolució de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per la qual el Museu Faller és reconegut com a museu de la Comunitat Valenciana.

“En molt poc de temps hem aconseguit revertir una situació anormal que suposava un greuge perjudicial per al món de les Falles. El Museu Faller mereix que es reconega la seua oficialitat i és una bona notícia haver-ho aconseguit”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

El Museo Fallero acoge en el barrio de Monteolivete desde los años 70 una colección de ninots indultados con más de ocho décadas de historia.
image-373117

En la resolució, la Conselleria constata que el Museu Faller complix tots els requisits que marca la legislació vigent per al reconeixement de museus i col.leccions museogràfiques. “Perquè el Museu Faller es reconeguera per fi com un museu eren necessàries diverses qüestions, com ara el nomenament d’un director. Per això vam triar el senyor Gil Manuel Hernández, una de les persones més apassionades en l’estudi de la nostra festa. Ell ha sigut l’encarregat de realitzar un pla museístic fonamental, que ha sigut acceptat per la Conselleria. Han sigut uns mesos de treball molt intens i el felicite a ell i a tot l’equip que ha fet possible esta gran notícia per al món de les Falles”, ha explicat Fuset.

El Museu Faller acull al barri de Montolivet des dels anys 70 una col.lecció de ninots indultats amb més de huit dècades d’història. El seu director, Gil Manuel Hernández, ha destacat que en 2015 va ser un dels museus valencians amb més visitants en superar-ne els 93.000.

“És una molt bona notícia perquè podrem aspirar a fons econòmics per a modernitzar les seues instal.lacions o conservar els seus fons únics, que són els únics de tot el món triats per votació popular. D’ara endavant el coordinarem amb la resta de museus fallers de tot el territori valencià per a compartir exposicions i cooperar en estratègies conjuntes i així col.laborar a l’hora d’explicar les Falles al món sencer”, ha dit per acabar Fuset.

En la mateixa línia seguida amb el Museu Faller ja s’han iniciat els treballs perquè es reconega també l’oficialitat dels museus del Corpus i de la Setmana Santa Marinera de València.

La publicació en el DOCV del reconeixement del Museu Faller com a museu oficial coincidix amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, per a la commemoració del qual hi ha tot un seguit d’activitats programades que ja van començar ahir dimarts al Museu del Corpus – Casa de les Roques, amb una explicació detallada del procés de restauració de les roques, entre altres activitats. Esta vesprada, les visites guiades permetran recórrer el Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín, on també hi haurà una xarrada sobre la patrimonialització de la Setmana Santa Marinera de València. Finalment, diumenge de matí també hi haurà visites guiades per a conéixer millor el Museu Faller.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.