El Palau de la Música oferix als joves un concert informal de l’Orquestra de València i una sessió after amb DJ

El Péndulo | Redacció.- La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i el director musical, Josep Vicent, han presentat en roda de premsa el projecte CASUAL CONCERT & LOUNGE del proper 18 de novembre, en què l’auditori valencià oferix a un públic diferent, bàsicament més jove, un concert informal de l’Orquestra de València a les 20.30 hores, amb cèlebres Highlights clàssics espectaculars, i la sessió after amb DJ a les 21.30 hores, després del concert a la cafeteria del Hall dels Tarongers. El concert té un preu de 10 € i amb l’entrada es podrà gaudir, tant de la part clàssica dins de la Sala Iturbi, com de la sessió after posterior al Hall.

Glòria Tello ha començat la seua intervenció manifestant que este nou projecte está “totalment en la línia del Palau Obert que desitgem”. La presidenta ha explicat que encara que es realitza a altres auditoris “ací és la primera volta que es fa, i la nostra finalitat amb este programa és atraure a nous públics amb concerts més informals”. De fet -ha manifestat – “el dimarts passat vam comptar amb la presència del pianista James Rhodes, que ens va explicar la rigidesa i estereotipus que existixen en molts auditoris, i nosaltres tenim la necessitat d’acostar d’un altra manera el sentiment de la música a tots els públics”.

Vicent Ros ha afegit que amb este concert “busquem captar nous públics més joves i volem presentar l’Orquestra de València d’una manera més informal i atractiva”. Ros ha destacat que “es tracta d’una producció pròpia, tant a nivell tècnic com artístic, i el director, el pianista i l’equip tècnic són valencians”. També ha manifestat que “comptem amb l’ajuda dels nostres abonats, perquè hem fet una campanya de difusió dirigida a ells, i així ens ajuden a transmetre eixe amor per la música clàssica als seus fills i néts”.

rueda-de-prensa-de-casual-concert-lounge-foto-revelarte

Josep Vicent ha aclarit que “no actuava al Palau des de fa 10 anys, i dirigir esta producció m’ha fet especial il·lusió”. Per a ell, este concert suposa “implantar un espai creatiu amb la mateixa qualitat que els concerts d’abonament de l’Orquestra, però sense barreres, i que a més comptarà amb Nuria Roca acostant el públic a l’agrupació valenciana a manera de diàleg”. El públic, va afegir el director “no s’imagina el moment emocional que viu un músic quan està tocant, i en este concert ho descobrirà, ja que sentiran la capacitat emotiva dels instruments en l’Orquestra”. A més, ha manifestat que està molt satisfet amb la idea que “l’Orquestra de València siga el pilar de l’auditori, perquè hem de crear perfils propis i afegir valors als nostres músics”.

Josep Vicent ha destacat que este programa “és una aventura arriscada i meravellosa però allò que importa és la seua continuïtat, volem que siga l’inici d’un cicle de concerts que s’integren habitualment en la programació de l’auditori.”

El concert de l’Orquestra de València tindrà una il·luminació més pròxima al rock, i els professors de l’Orquestra vestiran d’una manera informal, allunyada de la rigidesa i serietat d’un concert d’abonament. El programa serà dirigit pel maestro valencià Josep Vicent i comptarà amb la narració de la periodista i presentadora Nuria Roca, que comentarà a manera de diàleg cadascuna de les composicions. Les obres que s’interpretaran seran “Short Ride in a Fast Machine” de John Adams, l'”Adagio per a orquestra de corda” de Samuel Barber, una sel·lecció del ballet “Romeu i Julieta” de Serguei Prokófiev, la “Rhapsody in blue” de George Gerhwin amb la participació del fantàstic pianista valencià Carles Marin, i el cèlebre “Bolero” de Ravel.

La part clàssica dura una hora i compta amb realització audiovisual amb dues càmeres para seguir de prop els detalls del concert. Després d’este concert, el públic podrà assistir a una sessió after protagonitzada pel DJ i contrabaixista IMGL (DJ Live Set) a la cafeteria del Hall dels Tarongers on IMGL posarà música seua, que acoblarà amb la música clàssica.

 

 
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.