El Parc de Bombers de la zona Oest es reobri i el del centre es convertirà en Centre de Comunicacions

València Noticíes | Redacció.- València comptarà enguany amb cinc parcs de Bombers (el de Campanar, el del Saler, el de les zones Nord i Sud, i el de l’Oest, que es reobrirà pròximament). L’actual Parc del Centre Històric es convertirà en Centre de Comunicacions i seu de la Comandància de Guàrdia, que planificarà i coordinarà les intervencions en cas d’emergència. A més d’esta reorganiztació de recursos, el Cos de Bombers Municipal incrementarà la plantilla fins arribar a tindre 80 efectius per torn a l’any 2020.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat hui les actuacions que l’Ajuntament ha previst “per a donar resposta a les necesitats que la ciutadania té en matèria de prevenció i extinció d’incendis”, i perquè este servici “amb el mateix temps de respota actual (9 minuts), siga més eficaç i eficient”.Actual Centro de Comunicaciones de Bomberos. - copia

En primer lloc, la Regidoria de Protecció Ciutadana ha elaborat un informe que recull l’evolució dels parcs de bombers a la ciutat i desvela dades com, per exemple, que València és una de les ciutats de l’Estat que més parcs de bombers té per ratio d’habitant (un per cada 157.000 habitants). “Si bé”, ha explicat la regidora, “la relació d’efectius per parc és inferior a la de la resta de ciutats i, amb els permisos, vacacions i baixes dels bombers, l’ocupació real dels parcs oscila entre un 30 i un 60 per cent de la seua capacitat, és a dir, que mantenim infraestructures i material per a prestar un servici amb mínims”.

Per eixa raó, ha argumentat, “hem decidit mantindre 5 parcs operatius, amb el mateix temps de resposta, i modernitzar les instalacions de coordinació de servicis”. A este respecte, la regidora ha explicat que, segons l’esmentat informe que recull dades des de l’any 2009, es registren menys de 8.500 intervencions per any. Les més nombroses (1,8 al dia) són originades per derramaments d’oli i altres productes que poden generar incidents a la via pública. En segon lloc, els servicis més demandats i amb una creixent pujada als últims anys són l’apertura de portes i salvament de persones majors principalment (1,6 al dia).

A més del servicis de salvament, els bombers treballen per a sofocar incendis en contenidors (1,34 al dia), matorrals (1,18 al dia) i habitatges (1,24 al dia). En total, el nombre d’incendis es situa per davall dels 2.500 a l’any.

“La realitat”, ha conclós Anaïs Menguzzato, “és que els cinc parcs de la ciutat gestionen menys d’1,5 incendis en interiors, i que l’objectiu de l’equip municipal no és tindre una ciutat plena de parcs, semibuits de personal i amb bombers sense temps per a formar-se. Per això, hem apostat per optimizar el servici i reorganitzar el que tenim”.

“Amb una intervenció de pintura i neteja, perquè no té cap dany estructural, enguany reobrirem el Parc de l’Oest, que està millor situat perquè la seua zona d’influència té majors risc (major densitat de població, edifis d’altura, garatges, polígons industrials, la CV30 al costat,…), i en 2018 el Parc del Centre Històric, que s’hi va convertir per una decissió política, serà el Centre de Comunicacions d’Actuacions del Cos de Bombers i, com és normal, les intervencions es gestionaran des de fora de la ciutat cap al centre”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.