El Pla de lloguer assequible ha beneficiat, en 2016, 249 famílies que viuen en habitatges protegits de l’Entitat i Infraestructures de la Generalitat

249 famílies s’han beneficiat de la reducció del lloguer d’habitatges protegits que són propietat de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE) que, des del principi de 2016, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va posar en marxa per a adaptar les rendes a la situació socioeconòmica dels inquilins.

El Pla de lloguer assequible és una de les deu mesures previstes en el Pla de dignificació de l’habitatge social impulsat per la Conselleria que dirigeix María José Salvador per a millorar la gestió del parc d’habitatges de la Generalitat.

Des d’abril de 2016 s’està aplicant aquest pla de lloguer assequible i la previsió és prolongar-lo fins al 31 de març de 2017. Després d’estudiar cas per cas la situació dels inquilins dels habitatges protegits, s’ha determinant la reducció de les quotes tenint en compte tres criteris: ingressos de la família, nombre de membres de la unitat familiar i municipi on s’ubica la residència.

Per això, s’han concedit 249 ajudes a les famílies que complien els requisits establits; d’aquestes, 119 corresponen a la província de València, 98 corresponen a la d’Alacant i les 32 restants, a la de Castelló.

Amb aquesta mesura, tal com ha explicat la directora de l’EIGE, Helena Beunza, el Consell “pretén corregir la fórmula aplicada per l’anterior govern autonòmic, amb un procediment més just que tinga en compte la situació econòmica real de les famílies, ja que ha pogut variar des que van accedir a l’arrendament”. “D’aquesta manera, s’afavoreix l’accés a una casa a les famílies que no poden llogar un habitatge en condicions normals del mercat”, ha afegit.

Per això, per a un IPREM menor o igual a 1,5 (famílies amb ingressos de fins a 11.182 euros anuals), la renda del lloguer que s’ha de pagar, incloses despeses de comunitat, no superarà el 25 % dels ingressos ponderats. Mentrestant, per a un IPREM major d’1,5 i menor o igual de 2,5 (rendes entre 11.182 i 18.637 euros anuals), el lloguer, incloses despeses comunitàries, serà com a màxim del 30 % dels ingressos ponderats.

Finalment, per a un IPREM superior a 2,5 (famílies amb ingressos superiors a 18.637 euros a l’any), la renda del lloguer, sense incloure despeses de comunitat, serà inferior al 30 % dels ingressos ponderats.

Al començament d’any, des d’EIGE es va enviar una carta als inquilins per a informar-los de totes les novetats aprovades, de les mesures de què es podien beneficiar i la documentació que calia presentar.

La primera d’aquestes mesures va ser la pròrroga durant tres mesos, fins al 31 de març, de la reducció del 15 % de la renda del lloguer actual, termini en què es van tramitar les noves reduccions individuals de renda.

A partir de l’1 d’abril, es va començar a aplicar el Pla de lloguer assequible. Una altra de les mesures adoptades per a facilitar el pagament dels arrendaments ha sigut prorratejar l’import anual del rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) en 12 mensualitats.

Així mateix, enguany no s’ha aplicat la variació anual de les renda del lloguer dels habitatges propietat d’EIGE, que deixa d’ajustar les variacions de l’IPC que permet la Llei d’arrendaments urbans.

Cal destacar que per a les rendes més baixes s’ha inclòs també les despeses de comunitat en el càlcul, tenint en compte que l’anterior govern va construir habitatges protegits molt cars, amb preus de venda i de lloguer que de vegades superava el preu de mercat i amb uns costos de manteniment elevats. En algunes d’aquestes promocions, els seus residents han de destinar més de 60 euros mensuals per a despeses comunitàries, una situació que ara es pretén acabar.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.