El Ple acorda promoure la participació ciutadana per a eradicar la probresa, i declara a València ‘Ciutat refugi’

Valencia Noticias | Redacción.- El Ple ha acordat hui promoure la participació ciutadana en la manifestació per l’eradicació de la pobresa que se celebrarà el pròxim 17 d’octubre a València i, baix el lema ‘Pobresa 0’ l’Ajuntament penjarà durant una setmana una pancarta que reafirma el seu compromís amb la defensa dels drets de les persones menys afavorides.

La regidora delegada de l’àrea de Servicis Socials, Consol Castillo, ha explicat en el Ple que el fet de penjar una pancarta és un acte simbòlic “de suport al moviment ciutadà organitzat per la coordinadora valenciana d’ONGs, per al desenvolupament que pretén implicar a tots els sectors de la societat civil en la lluita contra les causes de la pobresa i la desigualtat d’una forma urgent, definitiva i eficaç”.

La moción ha recibido únicamente el respaldo del Equipo de Gobierno compuesto por Compromís, PSPV-PSOE y València en Comú.La proposta aprovada inclou la voluntat de l’Ajuntament de “participar en totes aquelles iniciatives i activitats de la Campanya Pobresa Zero en què puga, en el marc de la celebració del 17 d’octubre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa”. I finalment, assenyala l’impuls a projectes i relacions entre països del Nord i del Sud en este mateix sentit.

En este context, durant la sessió plenària, també s’ha tractat sobre l’atenció a les persones refugiades, segons les mocions plantejades tant per l’Equip de Govern com per l’Oposició.

El Ple ha aprovat la proposta del regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, per la qual es declara  València “Ciutat Refugi, perquè siga una ciutat de protecció, igualtat i reconeixement de drets, que garantisca la vida, la llibertat i el benestar de totes les persones”. Així mateix, s’ha aprovat “instar al Govern estatal a assumir les responsabilitats en matèria de refugi i asil, en compliment de la Convenció de Ginebra sobre l’Estatut dels Refugiats, signada per Espanya, de manera que reba i aculla a les persones que estan sol·licitant refugi, i garantisca els drets”.

La moció ha rebut únicament el suport de l’Equip de Govern (Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú), ja que tant el PP com a Ciutadans havien plantejat cadascun les seues pròpies propostes sobre este assumpte.

En este sentit, la regidora popular María Jesús Puchalt ha acusat a l’Equip de Govern de no haver propiciat una moció única i unànime, al que el regidor Jaramillo ha expressat la impossibilitat de recolzar un text, el plantejat pel Grup Popular, “on es diu que el Govern de l’Estat ho està fent bé en este tema”. Tal com ha expressat l’edil, “Espanya té una de les xifres més baixes de concessió d’estatuts de refugiat d’Europa: 384 en 2014, 206 en 2013, 220 en 2012…”, i ha defensat que la igualtat de drets de tota la ciutadania, “incloent les persones migrants, ha de ser independent de la seua situació administrativa”.

“La defensa dels Drets Humans i la justícia social han de regir qualsevol acció de govern –ha conclòs Jaramillo- La ciutadania europea i espanyola està dient a les seues administracions que no és possible mirar cap a un altre costat davant esta greu crisi i, per açò, l’Ajuntament de València, com a administració més pròxima a les persones i com a canal de comunicació entre administracions, ha de respondre a este gran moviment ciutadà que exigeix solidaritat i justícia per als pobles del món declarant València Ciutat Refugi”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.