El Ple demana als ministeris d’Agricultura i hisenda que cedisquen a l’Ajuntament les accions de Mercavalència controlades per Mercasa

Valencia Notícies | Redacción.- Encara que els grups de l’oposició, Ciutadans i Popular, s’han oposat al fet que anara debatuda amb caràcter d’urgència, ha sigut aprovada pel Ple la moció presentada pel regidor de Mercats, Carlos Galiana perquè la ministra d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Isabel García Tejerina, i el ministre d’Hisenda i funció Pública, Cristóbal Montoro “inicien de manera immediata el procés per a cedir a l’Ajuntament de València les accions de Mercavalència controlades per Mercasa”, empresa estatal que s’ha vist afectada per reiterats casos de corrupció.Pleno celebrado ayer. (Pleno municipal).

L’últim d’estos casos ha obligat a Mercavalència a cessar a Pablo González, ingressat a la presó i fins al 16 d’abril conseller de Mercavalència en representació de Mercasa, una empresa pública de l’administració de l’Estat creada en 1966 com a societat mercantil estatal, integrant del sector públic. Mercasa posseeix el 48’83% de les accions de Mercavalència, enfront del 51% de l’Ajuntament i una xicoteta resta en mans d’entitats privades.

En la presentació d’esta moció la urgència de la qual ha sigut contestada per Ciutadans i Partit Popular, Carlos Galiana s’ha referit al “espectacle de presumpta corrupció que estava protagonitzant Mercasa en un sector molt sensible com és el de l’economia i el comerç, per la qual cosa l’Ajuntament ha de prendre la iniciativa de desmarcar a Mercavalència dels negocis tèrbols de Mercasa”.

Galiana ha recordat que Mercavalència és una empresa rendible, amb una rendibilitat d’1.300.000 euros en esta legislatura, “on els tres consellers de Mercasa vénen una vegada al mes, cobren i se’n tornen a Madrid, avançant el tren si és possible. No aporten res”. Enfront de l’afirmació de Fernando Giner de que “la decisió no es pot prendre hui ací” (finalment el seu grup s’ha abstingut en la votació de la moció), Galiana ha exposat la gravetat dels casos de corrupció que afecten a Mercasa, “la cúpula de la qual està imputada per un contracte a Angola”, i ha reafirmat que la relació amb Mercasa “embruta i compromet el nom de Mercavalència”.

La regidora del Grup Popular María Jesús Puchalt ha assenyalat que l’associació amb Mercasa té com a fonament “garantir el canal de proveïment i distribució”, però el regidor de Mercats i responsable municipal de Mercavalència ha insistit que “tenim tota la capacitat del món per a poder gestionar Mercavalència sense Mercasa”.

 Finalment, la moció ha eixit endavant amb els vots de l’equip de govern.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.