BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El president de la Diputació anuncia l’eliminació de taxes als pacients del Psiquiàtric de Bétera

Recepción familiares Hospital Psiquiátrico foto_Abulaila_ (2)El president de la nova Diputació, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest matí als familiars dels pacients ingressats en l’Hospital Psiquiàtric de Bétera que s’eliminarà la taxa que se’ls estava cobrant per l’estada dels malalts en aquest centre dependent de la corporació.

Rodríguez ha comunicat als familiars de pràcticament la totalitat dels interns que aquesta mesura s’aplicarà a partir de l’1 de gener, alhora que ha dit que «estem molt contents per vostés i per fer justícia».

«Estem en l’obligació com a administració de lluitar per que hi haja una igualtat real, que passa per remoure aqueixos obstacles que fan cada vegada més difícil que un malalt mental es veja sotmès no a un pagament sinó un repagament, perquè al cap i a la fi vostés ja paguen els seus impostos, i fruit dels impostos que paguem tots es donen els serveis públics que ofereixen les diferents administracions públiques» , ha asseverat Jorge Rodríguez.

El president ha valorat l’esforç que fan aquestes famílies per mantenir el contacte i estar pendents dels seus parents ingressats des de fa anys per diferents patologies.

«Entenem que ja paguen els seus impostos i no han de pagar més per necessitar aquest servei, que és necessari i que ha de ser públic, independentment dels ingressos que tinga la família de cadascuna de les persones que hi ha en el psiquiàtric», ha afirmat el president.

El president Rodríguez ha finalitzat dient que «anem a apostar per la salut mental perquè es preste el servei amb tota la dignitat que mereixen aquestes persones».
Berenguer: «El servei ha de ser gratuït, públic i universal»
La nova diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, els ha dit als familiars que «l’eliminació de taxes que els ha anunciat el president és una decisió política, un convenciment que aquest servei ha de ser gratuït, públic i universal», i que la trobada d’aquest matí suposa «la primera presa de contacte que tenim amb vostés, però continuarem reunint-nos per a veure el futur de l’organització de Salut Mental a la Comunitat, atendre els seus suggeriments i que tinguen la tranquil·litat de l’assistència a aquests malalts».
Els familiars han mostrat el seu agraïment no sols per la retirada de les taxes sinó per ser la primera vegada que han sigut convocats per la Diputació, perquè «els familiars som nosaltres, no la Diputació. No estan abandonats sinó que estan allí per necessitat», ha dit el portaveu.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.