BANCA_QUE_ET_TOCA_980x90

El professorat associat reclama contractes que posen fi a la discriminació salarial en les universitats públiques

Valencia Noticias | Redacción.- Representants del professorat associat de diversos campus de les universitats valencianes s’han reunit a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València per a coordinar esforços amb l’objectiu d’acabar amb la prolongada discriminació que pateix el col·lectiu. Una situació enquistada des de fa anys, per falta de voluntat política, però també de sensibilitat des dels respectius rectorats. Aquest col·lectiu representa més d’un terç de la plantilla docent a la Universitat de València i compta amb un pes molt important en el conjunt dels campus.

Aquest col·lectiu representa més d’un terç de la plantilla docent a la Universitat de València.
image-275511

Aquest col·lectiu representa més d’un terç de la plantilla docent a la Universitat de València.

A la reunió es va informar de les entrevistes mantingudes amb la Directora General d’Universitats i amb representants de les Corts Valencianes que, abans de les eleccions autonòmiques i municipals, van subscriure un compromís per a acabar amb una situació que afecta el professorat associat i que voreja l’esclavatge, sobretot en matèria salarial.

El col·lectiu, que pròximament formalitzarà una Assemblea del Professorat Associat que representarà les universitats públiques valencianes, demana estar present en la Mesa negociadora que es constituirà a instàncies de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana.

El professorat associat planteja, mentrestant, tant davant els respectius rectorats com de l’Administració educativa, diverses propostes: insistir en una millora salarial, possible d’acord amb la legislació vigent, que alleugerisca les condicions de tot el Professorat Docent Universitari (PDI) Associat, sense distinció. Això inclou la instància a tots els departaments perquè facen un ús responsable d’aquesta figura docent, així com millorar les condicions de treball, des dels espais assignats fins a la possibilitat d’accedir a les ajudes habilitades pels diversos departaments. A més d’això, el col·lectiu suggereix treballar en la línia d’estabilització laboral, amb la possibilitat de firmar contractes d’una durada més gran que l’actual.

Cara a la mesa d’universitats que vol impulsar la Conselleria d’Educació, el col·lectiu de professorat associat reclama una homologació salarial que afecte el conjunt de les universitats valencianes, d’acord amb el principi: a igual treball, igual salari. Així mateix es demana una millora quant a la representació dels associats dins dels estaments universitaris, traslladant la petició al Govern central en aquelles qüestions que excedeixen de les competències autonòmiques o de la pròpia institució universitària.

Conseqüentment amb les vies encetades –i consolidades- per altres universitats públiques de l’estat, els associats demanen la creació d’una nova figura contractual que reconega i regule el treball que s’hi desenvolupa actualment des del PDI-Associat. El col·lectiu no descarta la possibilitat de recórrer al Tribunal d’Estrasburg per a denunciar la discriminació salarial existent.

Els problemes que afecten el professorat associat es troben ben explicats al manifest subscrit i a d’abast públic al web: https://associatuv.wordpress.com/

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.