El projecte solidari RefugiArte recala en València amb el suport de la Diputació

El Péndulo | Redacció.- La ciutat de València acull a partir d’aquest dijous i fins el proper 10 de juny la nova edició de la campanya RefugiArte, una iniciativa que suma cultura i solidaritat, amb exposicions, teatre i música, amb el propòsit de recaptar fons per a les ONG que treballen amb les persones refugiades. Un projecte que compta amb el suport institucional de la Diputació de València, entre d’altres administracions.

En concret la corporació provincial, dintre de la col·laboració establerta com a membre del Patronat del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, ha actuat com a interlocutora per a la cessió de l’espai expositiu que acollirà aquesta mostra solidària al Centre del Carme.Xavier Rius

La proposta consisteix en la realització d’una exposició amb prop de 200 obres d’art, cedides per artistes i creadors visuals d’arreu de la Comunitat Valenciana i que es posaran a la venda per tal de recollir fons amb els quals recolzar el treball de les entitats d’ajuda als refugiats, a través de les ONG Oxfam Intermón i CEAR-PV.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, assistirà aquest dijous 11 de maig, a les 20:00 hores, a la inauguració de l’exposició RefugiArte – València, la qual tindrà lloc a la sala Contrafuertes del Centre del Carme. “Des de la Diputació de València celebrem una iniciativa que potència la solidaritat en un món tan egoista i complex”, ha afirmat Rius. “La generositat dels artistes i de la gent de la cultura permet tirar endavant projectes com RefugiArte, que són vitals per fer llum a les zones d’ombra. La societat no pot defugir de les seues responsabilitats”, ha incidit el diputat.


Des de l’organització han manifestat que RefugiArte “és l’expressió col·lectiva i solidària del món de les arts visuals, un gremi que es mobilitza i pren la iniciativa compromesa amb l’ajuda als refugiats i amb la defensa dels drets humans”, han destacat.

A més de l’exposició d’obres artístiques, la campanya inclourà actuacions transversals de teatre, música, dansa i poesia obertes al públic.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.