El Teatre Alcázar de Nules acull acull el concert de Mara Aranda, amb el disc ‘Mare Vostrum’

El Péndulo | Redacción.- El dia 14 de febrer, a les 19:30 hores, el teatre Alcázar, dins del cicle ‘Músiques’, acull el concert de Mara Aranda, amb el disc ‘Mare Vostrum’.

Mar Aranda.
image-321056

Mar Aranda.

‘Mare Vostrum’ és el darrer disc de la cantant valenciana Mara Aranda, amb el que celebra els seus 25 anys de carrera professional damunt dels escenaris de tot el món. Aquest disc fou guardonat el passat novembre pel COM com a ‘millor disc de folk de 2015’. Amb ell es presenta el tapís d’una geografia musical que atresora el coneixement millor custodiat, de generació en generació, mitjançant d’unes cançons que en la veu de Mara Aranda recobren l’alè mai extingit de la Tradició. Mostra convincent d’una trajectòria on la qualitat compositiva i interpretativa ha anat en línia ascendent fent de Mara Aranda una icona de referència què té un lloc en la història al costat de les més grans dones del Mediterrani.

Mara Aranda, vocalista i compositora, és considerada la veu valenciana amb més projecció internacional de música del Mediterrani,  enregistrant una vintena de discos i fent conèixer el patrimoni universal de la nostra història i la nostra llengua en els escenaris d’arreu del món. Els dos discos precedents: ‘Dèria’ (2009) y ‘Lo testament’ (2013) foren també guanyadors del premi al millor disc de folk en els anys respectius del seu llançament i figuraren en els 10 primers llocs durant varios mesos consecutius al prestigiós panell World Music Charts Europe.

Els concerts de Mara Aranda són un espai acurat on no només te presència la música i les cançons. Els instruments musicals tenen un lloc rellevant a l’escenari on es desplega part d’una de les més grans i completes exposicions privades d’Europa d’instruments musicals a l’Edat Mitjana, que el seu propietari i mecenes, Jota Martínez, ens acosta en cada concert. Jota Martínez està especialitzat en cítoles i viola de roda.

D’altra banda, Abel García, (laouto, baglama i viola de roda) especialitzat en instruments de corda polsada de la Mediterrània Oriental, ens apropa en cada concert el toc impressionista i certer del viatger experimentat. Buscador incansable de la fórmula alquímica entre força i bellesa que aconsegueixen entreveure els secrets de la immortalitat, ens condueix per les aigües d’una mar que pot fer-nos gaudir de la templança, però també engolir-nos en una voràgine convulsa.

Acompanyada també de Chelo Romero (percussions històriques i orientals) un dels més experimentats intèrprets i investigadors en la tradició de la percussió al món àrab i oriental. I, per últim,  Rosa Sanz al ball, què possa al servei de Mare Vostrum tota la càrrega emocional de la dansa capaç, per la seua contundència, de somoure els fonaments del teatre Alcázar i també del nostre esperit.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.