El Teatre Escalante obrirà la seua pròxima temporada en el Palau dels Arts

El Péndulo | Redacció.- El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, obrirà la seua temporada 2017-2018 en el Palau dels Arts. Ho farà el pròxim octubre amb ‘Arturo i Clementina’ de Titiritrán Teatre, un muntatge Premi Especial FETEN 2016 per la sensibilitat al abordar el tema de la violència psicològica i per la seua posada en escena teatre-musical a sis mans.

El Teatre Martín i Soler dels Arts acollirà la programació del Escalante de l’11 d’octubre fins al 21 de desembre. Com ha destacat Josep Policarpo, director del Teatre Escalante, l’actual col·laboració amb Les Arts va més enllà de la cessió de l’espai: “La música és protagonista en major o menor grau de tots els espectacles que presentem en el Palau, i l’espectador la podrà gaudir en les millors condicions”. En paraules de Policarpo, el conveni de col·laboració per a l’inici de la temporada suposa al mateix temps “el respecte per la línia artística de cada projecte artístic, però també la voluntat d’enriquir-nos mútuament”.

Les Arts acollirà també altres espectacles amb música en directe. L’adaptació de Teatre Gorokada del clàssic d’Herman Melville, Moby Dick, i la reposició de la producció del Escalante ‘L’home invisible’, de la Pavana amb text de Rodolf Sirera a partir de l’obra d’ Herbert George Wells.

Josep Policarpo, Davide Livermore y la diputada Rosa Pérez Garijo.

Des de la Corporació provincial, la diputada de Teatres Rosa Pérez Garijo ha agraït “de tot cor” la col·laboració de Les Arts i de manera especial al seu intendent Davide Livermore i el seu equip “per haver-nos obert les portes de la seua casa per a iniciar la nova temporada”. Segons la diputada, la primera experiència del Escalante en Les Arts durant el mes de març de 2017 va ser “exquisida des del punt de vista artístic i tècnic, i un exemple de col·laboració pública que ara, gràcies al diàleg i a la voluntat d’arribar a acords, s’estendrà fins a finals d’any”.

Aquesta cooperació entre entitats públiques, ha indicat la diputada, “redunda en benefici del sector de les arts escèniques, del públic i de la ciutadania, que podrà seguir gaudint de l’oferta cultural d’un projecte de qualitat”. “En el seu moment em vaig comprometre a garantir la seua viabilitat i amb aquest acord es compleix part d’aquest compromís. El meu reconeixement més sincer a tots els que ho han fet possible. Llarga vida a l’Escalante!”, ha afegit.

“Rebre al Teatre Escalante, un emblema de la ciutat de València, és un honor i un exemple de lo necessària que és la cooperació entre institucions per a crear un teixit cultural que permeta millorar la vida de la ciutadania. Teatres joves i veterans, grans i xicotets, perseguim d’igual manera arribar a la població i ser punts de trobada i d’intercanvi d’idees”, sosté Davide Livermore. L’intendent de Les Arts s’ha mostrat especialment satisfet que siga el Teatre Martín i Soler qui aculla la programació de l’Escalante “ja que és la seu del nostre projecte educatiu per a joves artistes, el Centre Plácido Domingo, lloc de reunió i reflexió”.

Davant la decisió final de Patrimoni sobre la possible rehabilitació de l’edifici del Teatre Escalante, reforma que tardaria uns anys, la programació del segon trimestre i successius es desenvoluparà en un espai encara per determinar. El centre contempla diferents alternatives per a situar la seua seu estable, la qual donarà a conèixer pròximament el diputat Pepe Ruiz, competent en aquesta matèria. En aquest nou espai l’Escalante estrenarà les seues noves produccions creades per OtraDanza, que presentarà al gener Pi, i el Pont Flotant que posarà en escena al març Les 7 diferències.

Més de 30.000 espectadors   El Teatre Escalante s’acomiada així fins al pròxim octubre. I ho fa amb “les expectatives complides” de la seua temporada 2016-2017, que han pogut gaudir 30.840 espectadors amb la realització de les seues 22 espectacles programats. D’ells, 3 van ser per a públic infantil i donat el seu èxit va caldre penjar el cartell de ‘entrades esgotades’; 11 destinats als espectadors de primària; 6 dirigits a secundària i batxillerat; i 4 muntatges emmarcats dins del cicle Memòria Històrica amb el qual l’Escalante va obrir per primera vegada les seues portes al públic adult. En total s’han realitzat 166 funcions, de les quals 129 van ser escolars i van tenir un 100% d’ocupació i la resta, 37, familiars.

D’altra banda, el director de l’Escola Escalante, Andrés Poveda, ha destacat com “molt satisfactòria” la resposta que han tingut els cursos oferits en la nova temporada, amb més d’un centenar d’alumnes dels quals 68 tenien entre 5 i 17 anys. “Hem superat totes les expectatives ja que tant pares com a alumnes hem quedat satisfets amb el treball realitzat”, ha destacat Poveda.   En l’aposta de Josep Policarpo pel teatre inclusiu, han tingut també “molt bon acolliment” els cursos destinats a dones en risc d’exclusió social, amb algun grau de discapacitat psíquica i víctimes de la violència masclista. En ells han participat 23 dones de 25 a 60 anys. “Ha sigut un aprenentatge molt enriquidor per a tots”, ha assenyalat Poveda, qui també ha anunciat que en octubre s’intentarà obrir un grup per a xiquets amb diversitat funcional psíquica.

Èxit també en els tallers per als professionals del sector, una altra de les apostes del director del Escalante, impartits per figures de la talla de Jordi Casanovas, Carol López, Pedro Casablanca o el recent Premi Max Jokin Oregui, que van albergar 34 alumnes entre 24 i 56 anys. Finalment, 7 alumnes de 21 a 25 anys van cursar 3º d’Art Dramàtic, el muntatge de de carrera del qual, El Elefante Blanco, s’estrena hui mateix en la Sala Inestable sota la direcció de Manuel Maestro.

“Enguany ha sigut un curs de canvis. Diputació i Josep Policarpo van fer una aposta interessant i valenta i a nosaltres ens venia de gust molt aquest repte. Estem molt agraïts perquè tant ells com els alumnes i familiars han dipositat la seua confiança en aquesta escola tan arrelada dins del panorama cultural de València”, ha conclòs Andrés Poveda.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.