El vicealcalde, Enric Nomdedéu, espera que l’agermanament amb Ube se signe el pròxim any

160809 rp balance viaje a Japón (6)
image-412230
El responsable d’Agermanaments i Relacions Institucionals ha comparegut aquest matí per a explicar el seu viatge oficial a Japó

El vicealcalde i portaveu del Govern, Enric Nomdedéu, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació i l’oposició per a donar compte del viatge institucional realitzat la passada setmana a Ube (Japó).

Així, el també responsable d’Agermanaments i Relacions Institucionals ha desgranat dia a dia el gran nombre de reunions mantingudes amb diversos representants institucionals japonesos. Nomdedéu ha destacat que “el viatge ha sigut molt satisfactori i positiu per a la ciutat de Castelló, considerem que hem fet un pas de gegant i que la voluntat de l’Ajuntament de Castelló que l’alcaldessa, Amparo Marco, signe l’agermanament definitiu amb la ciutat d’Ube puga ser una realitat en 2017”.
Nomdedéu, qui ha viatjat fins a Japó acompanyat del cap de Protocol de l’Ajuntament, Enrique Viñes, ha volgut agrair a Pablo Cruz, responsable d’Assumptes Institucionals d’Ube Corporation Europe SA, “el tracte rebut i el fantàstic treball realitzat, sense ell el viatge a Japó haguera sigut molt més complicat”.

El vicealcalde ha destacat les més de 15 reunions i visites oficials mantingudes amb més de 20 autoritats japoneses de tots els àmbits, polític, social, cultural, esportiu, acadèmic, etc.
En primer lloc ha relatat que el dia 2 d’agost, a més de diverses visites d’interès com el zoològic o el Museu de la Història de la Mineria de Carbó, va mantindre la primera reunió amb l’alcaldessa de Ube, Kimiko Kubota, en la qual van tractar temes com l’intercanvi cultural i promoció de la Biennal d’Ube a Castelló en 2015, o el ferm compromís de l’ajuntament per continuar el procés d’agermanament entre Castelló i la ciutat nipona malgrat el canvi de govern en la capital de la Plana. Per la seua banda, Kubota va manifestar el seu desig que les negociacions arriben a bon port. Finalment, en aquesta reunió es va realitzar un intercanvi de regals institucionals.
Nomdedéu també ha explicat la reunió mantinguda amb el senyor Shigeeda, president de la Càmera de la ciutat d’Ube, en la qual es va destacar que Ube és una ciutat industrial en harmonia amb el medi ambient gràcies al model col·laboratiu entre indústria, acadèmia, ciutadania i institucions i que aquesta posseeix atractius recursos locals (productes naturals i recursos culturals) i amb la qual Castelló pot establir una relació d’intercanvi, obert a la participació dels ciutadans en camps culturals i esportius.
El dimecres 3 d’agost, durant la segona entrevista amb l’alcaldessa d’Ube, Kimiko Kubota, es va destacar la importància de la Biennal Internacional d’Escultura de Ube, la cita més antiga del món en aquesta matèria que es va crear en 1961 i l’origen de la qual es basa en la devastació patida per la ciutat després de la Segona Guerra Mundial. A més, Nomdedéu i Kubota van signar una renovació de l’acord que ja es va signar en 2013 i que a més incloïa l’estreta relació existent entre ambdues ciutats i el compromís que els atletes castellonencs que acudisquen a les Olimpíades de 2020 s’allotjaran en la ciutat d’Ube o en el districte de Yamaguchi.
En el mateix sentit es va desenvolupar la reunió entre el vicealcalde de Castelló i la representant de la Prefectura de Yamaguchi, que també va mostrar el seu interès per allotjar a atletes olímpics espanyols en aquest districte. A més, la representant de la regió va manifestar el seu total suport a l’agermanament entre les ciutats d’Ube i Castelló.
Finalment, durant el dia 3 d’agost, Nomdedéu es va reunir amb els representants de la Yamaguchi University, els qui es van mostrar molt interessats a establir relacions de col·laboració i intercanvi entre la seua universitat i la Universitat Jaume I. Els representants de la universitat nipona van destacar el fet que la UJI tinga màsters impartits en llengua anglesa i pretenen apostar per l’existència de futurs intercanvis d’estudiants, especialment en matèria d’investigacions i càtedres en enginyeria química.
El dijous 4 d’agost va estar dedicat a la visita de les instal·lacions de la matriu d’Ube a Tòquio, empresa que porta 22 anys en la ciutat i la instal·lació de la qual a Castelló va suposar la primera inversió estrangera de la companyia. Nomdedéu els va traslladar als representants de la signatura la vocació de l’actual govern local per mantenir les excel·lents relacions entre ambdues institucions, com ha vingut fent-se fins al moment.
Finalment, el 5 d’agost va tenir lloc la reunió amb el senyor de Benito, ambaixador d’Espanya a Japó, en la qual el mateix va destacar les excel·lents infraestructures de la Prefectura de Yamaguchi per a rebre esportistes espanyols, encara que aquesta decisió dependrà de les federacions o del Comitè Olímpic Español. El senyor de Benito també va informar a la delegació castellonenca que a partir d’octubre Iberia volarà a Tòquio directe des de Madrid, o la previsió de rebre la visita dels reis d’Espanya en els pròxims mesos.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.