Els campionats d’Espanya de Triatló arriben este cap de setmana a València

València Notícies | Redacció.- Amb un 33% de participació femenina i la major participació de paratriatletes este cap de setmana es celebren a la Marina de València els Campionats d’Espanya de Triatló, Paratriatló i València Triatló, entre altres proves que aproparan l’esport a la ciutat. València Triatló s’ha convertit en una prova de referència que unix esport popular i d’elit i enguany té una previsió de més de 3.700 participants.

“Estem treballant tots junts, federacions i administracions, perquè cada volta més dones participen en l’activitat esportiva i trencar amb la bretxa de gènere que tenim a l’esport”, ha exposat este matí la regidora d’Esports Maite Girau, en la presentació d’estes proves esportives juntament amb representants de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana i de la Federació Espanyola de Triatló.

Prueva Ciclista el sábado

Per a esta edició s’han remodelat tots els recorreguts respecte a anys anteriors, per tal de millorar-los. A més s’aposta per fomentar el triatló entre els més joves mitjançant una zona infantil i el minitriatló, amb diferents categories per a joves d’entre 7 a 17 anys. Així doncs, Triatló València continua sent un referent de l’esport popular, oferint diferents disciplines i distàncies que permeten tindre recorreguts de major i de menor dificultat.

“València aspira i treballa per a ser referent com a seu d’esdeveniments esportius de caràcter nacional i internacional, perquè aporten valor esportiu a la ciutat i perquè permeten el desenvolupament econòmic i turístic”, ha destacat la regidora Maite Girau. València Triatló preveu un públic assistent de vora 2.500 persones i compta a més amb la col·laboració de més de 700 voluntaris.

Un total de 44 paratriatletes participaran en el Campionat d’Espanya de dissabte, alguns d’ells també van participar als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016, com ha recordat el president de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Valeriano Moreno. Pel que fa al Campionat d’Espanya d’Elit de diumenge, els triatletes passaran set vegades per les zones de transició en bicicleta i tres a peu, per tal que el públic puga seure’s i gaudir de l’esport. A més, per a facilitar el seguiment de totes les proves s’habilitarà una pantalla gegant i s’emetran en streaming a través d’internet tots els continguts.

Respecte a l’horari de les proves, el divendres té lloc l’Aquatló Escolar de 16.30 a 19.30 hores, mentre que el dissabte es desenvolupa el Triatló Olímpic i el Sprint Open de 07.30 a 12.00 h; el Campionat d’Espanya de Paratriatló de 12.00 a 14.00 h; i el Campionat d’Espanya Grups d’Edat de 17.00 a 20.30 h. Finalment, el diumenge està programat el Triatló de la Dona i el Super Sprint de 08.00 a 10.00 h; el Campionat d’Espanya de Triatló Elit Femení de 10.15 a 12.30h i el d’Elit Masculí de 13.15 a 15.30 h. En tots s’inclouen les tres modalitats de natació, ciclisme i carrera pedestre.

Dispositu de trànsit

Des del Centre de Gestió de Trànsit s’ha establert un dispositiu per a regular la mobilitat en la zona i determinar les possibles afeccions d’ús de les vies públiques. El gruix de les proves té lloc dins de les instal·lacions de la Marina de València, però convé destacar les proves ciclistes del dissabte per ser les que poden influir sobre la mobilitat de vianants, ciclistes, motoristes i automobilistes, que són el Triatló Olímpic, el Sprint Open, el Campionat d’Espanya de Paratriatló i el Campionat d’Espanya Grups d’Edat.

La regulació del trànsit i el tancament de les vies per a albergar la prova ciclista del dissabte estarà vigent entre les 06.30 i 21.30 hores i afectarà carrers com ara Enginyer Manuel Soto, Exèrcit Espanyol, Esperó de Canta-ranes, pont de les Drassanes, carrer de les Moreres i camí Canal. Mentre que diumenge les proves recorren, en la seua major part, el circuit de Formula 1 i suposen una menor afecció, de 05.00 a 15.30 hores.

El Centre de Gestió de Trànsit ha Informat que l’accés a la Marina Sud, al Ferri o al PAI de Natzaret es podrà fer pel carrer d’Eduard Primo Yúfera, Barraques del Figuero i el pont de les Drassanes, que mantindrà dos carrils oberts al trànsit.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.