Els carrers del sector de Quatre Carreres s’obrin per a l’ús públic

València Noticies | Redacció.- Els treballs de pavimentació, habilitació de voreres i instal·lació de l’enllumenat públic dels carrers d’Ángel de Villena, Bomber Ramon Duart, Entrada Faba, Pintor Gassent i Juan Ribera Berenguer, en el sector de Quatre Carreres, han conclòs amb una inversió de 751.515 euros. Així ho ha anunciat el regidor delegat de Desenvolupament Urbà i Vivenda, Vicent Sarrià, qui, així mateix, ha destacat “que amb la semaforització i enjardinament s’haurà conclòs la urbanització d’este sector paralitzada fa anys”.

El regidor ha explicat que l’obres de semaforització i adequació de la infraestructura elèctrica d’este sector, que requerixen una inversió de 450.171 euro es troben en fase de licitació i s’iniciaran, una vegada siguen adjudicades, amb caràcter immediat. Així mateix, ha afegit que els projectes per a completar la jardineria del sector es troben en fase de redacció.

“Així, tenint en compte les millores que puguen produir-se en les licitacions pendents, no s’aconseguirà la totalitat de l’import reservat per l’aval de l’agent urbanitzador, per la qual cosa podrà quedar totalment completada la urbanització del sector sense cap cost per a les arques municipals”, ha manifestat Vicent Sarrià.

El responsable de les obres d’urbanització de la ciutat ha recordat que l’Ajuntament va ingressar 1.700.000 euros de Caja Castilla la Mancha, urbanitzador del PAI Quatre Carreres i avalista, junt amb la mercantil Quatre Carreres, que està permetent finalitzar estes obres pendents en el citat sector, i que van quedar paralitzades en haver-se de resoldre l’adjudicació del Programa d’Actuació Integrada en sessió plenària del 31 d’octubre de 2014.

“Els adjudicataris es troben en concurs de creditors i els agents concursals estan mostrant bona disposició per solucionar amistosament els temes pendents, la qual cosa està facilitant l’execució de les obres”, ha explicat.

Desbloquejada la urbanització del sector

De moment, amb estos 1,7 milions d’euros, que és la garantia presentada en avals en el moment de l’adjudicació, s’ha desbloquejat la urbanització del sector i s’aconseguiran les parcel·les edificables corresponents, fent més fàcil la construcció de les vivendes previstes i la consolidació d’un sector urbanitzable situat en un lloc estratègic de la ciutat, on entre altres coses està prevista la ubicació de la Ciutat del Bàsquet.

Vicent Sarrià explica que con la semaforización y ajardinamiento “se habrá concluido la urbanización del sector, paralizada hace años”.
image-419298

L’edil ha indicat que esta urbanització, que du a terme el Servici d’Obres d’Infraestructura, “està generant la creació de llocs de treball i impulsa l’activitat econòmica i l’ocupació. I a més, en estar el barri urbanitzat, s’activa la construcció de vivenda”.

El sector urbanitzable de Quatre Carreres, un dels 20 sectors del PGOU de 1988, està dividit en dos unitats d’execució, i de les 1.600 vivendes previstes, aproximadament la mitat estan pendents de construir-se. “Amb la urbanització dels terrenys, amb tota seguretat, es donarà un impuls definitiu a esta zona que millorarà les comunicacions del districte de Quatre Carreres i els accessos fins al bulevard d’Antonio Ferrandis”, ha indicat Sarrià.

Antecedents

El regidor Vicent Sarrià ha recordat que la tramitació d’este PAI de Quatre Carreres “va ser un autèntic desastre: obres d’urbanització per acabar, construcció amb càrrec al Pla E d’un camp de rugbi en el parc del sector que van haver de pagar els promotors i que va suposar una despesa dels planes E de 5 milions d’euros, i una gran quantitat de males pràctiques urbanístiques dutes a terme per l’anterior govern municipal”.

“Entre elles”, ha detallat, “el canvi de sectorització del sector, que va incorporar part dels terrenys d’este parc en el sector urbà adjacent de Germans Maristes, del mateix agent urbanitzador”.

“Aleshores”, ha continuat, “els propietaris d’este sector urbà van anar als tribunals, ja que amb este canvi de sectorització se li incorporaven unes càrregues urbanístiques de part del parc que havien d’assumir els propietaris del sector urbanitzable. I la sentència del Tribunal Suprem, de 22 de juny de 2009, els va ser favorable i es va condemnar l’Ajuntament a pagar 360.000 euros, a més d’anul·lar el Pla de Reforma Interior Germans Maristes corresponent”.

Finalment, ha conclòs Sarrià, “l’anterior govern municipal, no va donar compliment a la sentència de 2009, que obligava a un nou planejament que ajustara la nova ordenació urbanística de la sentència a la realitat construïda, per la qual cosa s’ha tramitat ara, a través de la Delegació de Desenvolupament Urbà, el citat compliment de la sentència. I de fet, la Comissió de Desenvolupament Urbà i Vivenda del mes de juny va adoptar este acord d’inici d’actuacions i suspensió de llicències del sector”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.