Els dies laborables també apuja l’ús de l’autobús nocturn fins un 11%

València Notícies | Redacció.- L’EMT ha vist com amb la protecció del carril bus i amb la millora del seu servici nocturn -amb l’increment dels autobusos i la baixada en els temps d’espera- ha apujat el nombre de passatgers i la regularitat en les línies nocturnes.

Esta situació d’increment d’ús que s’ha pogut constatar el primer cap de setmana en què s’ha augmentat el servici nocturn, s’ha donat també la resta de dies. Tant dilluns com dimarts ha hagut una pujada general del passatge de més de l’onze per cent respecte els mateixos dies de l’any 2016.Sube el número de pasajeros del autobús nocturno. (EMT).

Pel que fa a la puntualitat, les primeres dades reflecteixen que en divendres i dissabte les línies nocturnes de l’EMT passen d’un 79% a un 96% de puntualitat, en comparació a la setmana anterior.

Des de la Regidoria de Mobilitat destaquen que, tot i ser molt prompte per a fer valoracions i tindre conclusions definitives, sí es veu una clara tendència en positiu el que “demostra que tant la ciutadania que ho reclamava com el govern municipal tenien raó respecte a que hi ha una demanda de més transport nocturn, i així s’ha notat en l’increment d’ús de totes les línies i especialment de les que han doblat la seua freqüència”, ha dit el regidor de Mobilitat Sostenible, Grezzi.

D’altra banda, el director-gerent de l’EMT Josep Enric Garcia Alemany ha recordat que “hi ha una claríssima millora en el confort del conductor i al final en la seguretat viària. Tot el que es faça per a que l’autobús no haja d’entrar i eixir del seu carril és tradueix clarament en una millora de la seguretat per al passatge i per al propi conductor o conductora”.

D’altra banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, ha recordat l’àmplia oferta de places d’aparcament repartides per tota la ciutat amb tarifes màximes per a tota la nit, molt competitives. “Una oferta que ha sigut possible gràcies a reunions amb tots els propietaris dels aparcaments privats de la ciutat que vam iniciar des de la regidoria de Mobilitat Sostenible. Hem treballat colze a colze amb els pàrquings des de fa temps, en una tasca de previsió, per poder oferir esta alternativa a tota la ciutadania”, ha explicat el regidor.

Per últim, el regidor de Mobilitat Sostenible ha volgut, una vegada més, traslladar un missatge de “tranquil·litat” al sector de l’hosteleria, ja que “l’Ajuntament ha treballat molt totes les alternatives i la normalitat en l’oci de la ciutat és i serà plena. València no té per què ser diferent de la resta de grans ciutats d’Espanya (com Madrid, Barcelona o Sevilla) que també compten amb esta mesura i que disposen d’un oci amb molt bona salut”.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.