Els Jardins del Palau acullen per primera vegada un espectacle de dansa professional

El Péndulo | Redacció.- La dansa es convertirà en la protagonista en els Jardins del Palau, el proper diumenge 14 de maig, a les 18.30 hores, amb l’espectacle “Impulso” de la reconeguda coreògrafa i bailaora Rocío Molina, Premi Nacional de Dansa 2010. Es tracta de la primera vegada que el recinte habilitat al vell llit del riu Túria acull un espectacle de dansa professional, fins ara un espai en el qual es desenvolupen altres activitats de l’auditori valencià com el Festival de Jazz.Rocio Molina

La proposta artística “Impulso” és d’accés lliure, s’emmarca en el Festival 10 Sentidos i està relacionada amb el lema “PorMayores”. A més, forma part del Palau Obert i Social de l’auditori valencià, perquè com ha explicat la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, “es tracta d’un gran espectacle que ens farà reflexionar sobre la maduresa, la vitalitat i l’experiència que la gent major pot aportar a la nostra societat” i, d’altra banda, “complix amb la nostra voluntat d’acostar la cultura, i en este cas la dansa de molta qualitat a totes i tots, en la línia del Palau Obert que estem desenvolupant amb tanta il·lusió”.

“Impulso” té com a protagonistes també Gema Caballero, Pablo Martín Caminero i Pablo Martín Jones. És per a la seua creadora, un mode d’investigació previ a la producció d’un nou espectacle. Improvisant en un museu, a la vora d’un riu o del mar, en un parc o en una església, Rocío Molina investiga nous camins desconeguts, nous moviments que sorgixen gràcies a la relació amb el públic renovat. En definitiva, experiments que s’alimenten de l’intercanvi artístic.

Rocío Molina ha desenvolupat un llenguatge propi basat en la tradició reinventada d’un flamenc que respecta les seues essències i s’abraça a les avantguardes. Premi Nacional de Dansa el 2010, és artista associada del Chaillot- Théâtre National de la Danse a París on estrena la seua nova obra al novembre de 2016. També és Premi Max 2015 a la millor coreografia per Bosque Ardora i Premi especial dels Dance National British Awards el 2016. Les seues actuacions són reconegudes per crítica i públic com esdeveniments escènics singulars, amb gran virtuosisme tècnic, investigació formal i la bellesa visual.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.