Els municipis de l’Hoya de Buñol contracten a 25 aturats de llarga durada amb ajuda de la Diputació

València Notícies | Redacció.- La Diputació de València ha engegat un Pla d’Ocupació dotat amb 3 milions d’euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un Pla que en el cas de l’Hoya de Buñol ha distribuït un total de 71.060 euros, atenent a un criteri objectiu com és el nombre d’aturats de cada municipi, la qual cosa permetrà crear al voltant de 25 llocs de treball.

Amb aquest pla, la institució provincial se suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana i aporta tres milions d’euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any en el qual solen repuntar les xifres d’aturats”.

Obras ejecutadas a través del PIFS de la Diputación de Valencia. (Foto-Abulaila).

Per a açò, cada ajuntament compta amb una quantitat fixa de 1.900 euros i una altra variable, en funció del nombre d’aturats registrats, de manera que es garantisca que tots els municipis puguen contractar almenys a una persona. Així, Dos Aguas, Siete Aguas i Alborache, que són les que compten amb un menor nombre d’aturats, per sota dels 80, han rebut entre 2.500 i 3.159 euros. Cheste i Buñol, amb 664 i 739 persones en situació de desocupació, compten amb 12.352 i 13.533 euros, respectivament, a més de Chiva, on el nombre de demandants d’ocupació arriba als 1.301 i que rep 22.379 euros per a generar noves contractacions.

En total, en La Hoya de Buñol-Chiva, amb 9 municipis, figuren inscrits com a demandants d’ocupació 3.428 veïns i veïnes, la qual cosa representa el 2,17% de l’atur acumulat en les comarques valencianes, exceptuant València ciutat.

Els fons posats a disposició per la Diputació de València persegueixen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d’ocupació locals en un moment d’especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes. En línia amb aquest objectiu, les contractacions són per un període d’almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Tenint en compte aquests criteris i els fons assignats, en els municipis de la Hoya podrien realitzar-se en aquesta campanya al voltant de 25 contractacions.

Respecte al tipus de llocs d’ocupació, la diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha declarat que l’execució d’obres i serveis d’interès general i social és el criteri que predomina en les contractacions, “de manera que el pla servisca no solament per ajudar a l’ocupació sinó que d’alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

Utilitat col·lectiva

Així, les actuacions o serveis d’interès general o social es divideixen en tres grups: serveis d’utilitat col·lectiva, serveis d’oci i culturals i serveis personalitzats de caràcter quotidià. Entre els considerats d’utilitat col·lectiva, es troben la millora i manteniment d’immobles, la revaloració d’espais públics degradats, el transport col·lectiu, i activitats que tinguen relació amb la gestió de residus o d’aigües, la protecció i manteniment de zones naturals i el control de l’energia.

En els serveis d’oci i culturals s’emmarcarien actuacions de promoció turística, desenvolupament cultural local o de promoció de l’esport, i aquelles incardinades en el sector audiovisual o en el manteniment del patrimoni cultural. Finalment, quant als serveis personalitzats de caràcter quotidià, l’ordre inclou entre ells els de cura de xiquets, la prestació de serveis a domicili a persones incapacitades o majors i l’ajuda a joves en dificultat i amb desarrelament social.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.