Els museus municipals centraran en el el concepte de ‘refugi’ la seua celebració del Dia Internacional dels Museus

El Péndulo | Redacció.- Els museus municipals de València celebraran la setmana que ve, entre el dilluns dia 15 i el divendres dia 19 tot un seguit d’activitats en commemoració del Dia Internacional dels Museus. Enguany el plantejament general ‘Museus i històries controvertides’ fa una invitació a tots els museus a “dir allò que no es pot dir als museus”. Els de la ciutat de València se centraran en el concepte de ‘refugi’ per situar estos recintes culturals com a refugis d’informació i art i alhora abordar el drama humanitari de les persones refugiades.

A tall d’exemple, dimarts, dia 16, una taula redona abordarà el conflicte de Síria des dels vessants humà i patrimonial al Museu d’Història, mentre que al Museu Faller hi haurà diverses visites guiades per entendre ‘Les Falles com a refugi’. Dimecres, dia 17, i dijous, dia 18, el Museu de la Setmana Santa Marinera abordarà ‘El concepte de refugi en la iconografia de la Setmana Santa Marinera’. Eixe mateix dijous, hi haurà una visita guiada especial al Museu Faller per al col·lectiu de refugiats en col·laboració amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) i la sala multiusos de la Junta Central Fallera acollirà un col·loqui sobre la falla d’ACCEM (ONG de suport al refugiat, al migrant i a col·lectius amb risc d’exclusió social).

Programa de celebración.

La programació especial per la commemoració inclou també l’exposició ‘De València a Tournai: arqueologia de les primeres catedrals d’Europa’, al Museu de la Ciutat, un concert a càrrec de L’Ampastratta que farà un recorregut per la música instrumental i vocal occidental des de l’Edat Mitjana fins a finals del Barroc i una lectura col·lectiva de ‘Flor de mayo’ a la Casa Museu de Blasco Ibáñez. També s’han programat visites guiades per la Casa Museu Benlliure.

La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, han fet una crida a la ciutadania per disfrutar d’esta programació i han recordat que dijous, dia 18, i dissabte, dia 20, l’entrada a tots els museus i monuments municipals serà gratuïta. Dissabte, de fet, els horaris d’obertura s’allargaran fins la mitjanit en la Llotja, el Centre Arqueològic de l’Almoina, el Museu del Corpus-Casa de les Roques, l’Almodí i el Museu de la Ciutat.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.