Els premis al Mèrit Esportiu inclouran enguany l’esport escolar, popular i voluntariat

València Noticies | Redacció.- La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de València convoca uns renovats Premis al Mèrit Esportiu. A les categories ja existents, se’ls suma enguany altres 10, ja que s’incorporen tres grans àrees com l’esport en edat escolar, amb quatre noves categories, i l’esport popular i el voluntariat, que repartiran premis en tres categories noves cadascuna. D’aquesta manera, els Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València lliuraran un total de 21 guardons.

La regidora d’Esports, Maite Girau, ha explicat que amb la incorporació de les noves àrees i categories, el Consistori reconeix la labor de tres col·lectius fonamentals en el dia a dia de l’esport en la nostra ciutat. En concret, ha precisat que es premiarà als millors esportistes en edat escolar, tant masculí com a femení, així com a l’equip o club i centre escolar que millor promoció facen de l’esport en les seues instal·lacions.

Maite Girau.
image-379829

També, ha assenyalat que es reconeixerà la labor dels esportistes populars amb un guardó al millor esportista masculí, femení i entitat que promocione l’esport popular. Al seu torn, ha indicat que els voluntaris també veuran reconeguda el seu lliurament per l’esport amb un premi al voluntari masculí, un altre al femení i un últim a l’entitat que més recolze el voluntariat esportiu.

Una altra de les principals novetats dels Premis al Mèrit Esportiu Ciutat de València d’enguany és la participació ciutadana, ja que la Fundació Esportiva Municipal posa a la disposició dels ciutadans el correu jmbrotons@fdmvalencia.es perquè qualsevol puga presentar una candidatura en alguna de les diferents categories.

Les candidatures es podran presentar des de dimarts 31 i fins al 16 de juny, i la configuració dels premis queda dividida en cinc grans àrees amb un total de 21 guardons.

En primer lloc l’àmbit d’esport de competició oficial i alt nivell, que ja es venien lliurant fins ara. La finalitat és premiar els resultats aconseguits per la participació dels esportistes i clubs de la ciutat de València en la seua participació en les competicions oficials de màxim nivell. En aquesta àrea es reconeixeran la labor a l’esportista més destacat, a l’esportista més destacada, a l’esportista amb diversitat funcional més destacat, a l’esportista amb diversitat funcional més destacada, a l’equip o club esportiu més destacat, al fet esportiu o millor resultat a nivell internacional i a la trajectòria esportiva més destacada.

En segon lloc, es crea l’àmbit de l’esport en edat escolar. La finalitat és recompensar la participació dels joves esportistes menors de 16 anys que més hagen destacat en les competicions en edat escolar i reconèixer a les entitats que més es preocupen per a la promoció de l’esport en aquest àmbit. En aquesta àrea es premiarà a l’esportista en edat escolar més destacat, a l’esportista en edat escolar més destacada, a l’equip o club esportiu en edat escolar més destacat i a l’entitat (associació o centre educatiu) que més haja recolzat l’esport en edat escolar.

S’ha decidit crear també tres premis en l’àmbit de l’esport popular. La finalitat és premiar la participació ciutadana i el recolze en l’organització dels esdeveniments esportius populars que se celebren en la ciutat i en els seus barris. Es lliurarà guardó a l’esportista més destacat en l’àmbit de l’esport popular, a l’esportista més destacada en l’àmbit de l’esport popular i a l’entitat, associació o col·lectiu que més haja recolzat l’esport popular.

En l’àmbit del voluntariat esportiu també es vol reconèixer la labor que desenvolupen de forma altruista el col·lectiu del voluntariat esportiu en la ciutat de València. Es premiarà al voluntari esportiu més destacat, a la voluntària esportiva més destacada i a l’entitat, associació o col·lectiu que més haja recolzat el moviment del voluntariat esportiu en la ciutat de València.

Finalment, es mantenen 3 reconeixements en àmbits relacionats amb l’esport com al mitjà de difusió que més i millor haja recolzat i difós la realitat esportiva de la ciutat, al millor article o reportatge periodístic i a l’entitat no esportiva que més decididament haja recolzat l’esport del municipi. També es continuarà lliurant el Premi Amorós al Mèrit Esportiu Ciutat de València, un esment especial que es concedeix a una persona física per a reconèixer la labor desenvolupada per l’esport en la ciutat de València.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.